EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2822

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Plaggenstraat. (1)

Beschrijving

Een zeer fraaie opname van een van mijn favoriete uitgevers J. Cohen. Deze foto is dichtbij de Beukenlaan genomen en laat dus meer van de straat zien dan foto 2382. Aan de linkerkant zien we een of twee winkels (of cafe?). Ik hoor wel van Diny wie daar huisden. De Eikenstraat begint bij het huis achter de linker lantaarnpaal en aan de rechterkant bij het huis linksboven het linker jongetje.


Geplaatst op

05-02-2006

Reacties:

Datum: 05-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

De winkels aan de linkerkant waren vroeger ('50) de kruidenierswinkel van Verkuylen en ik denk Kapper Geven.
Links onder-niet zichtbaar op de foto- waren de Gruyter, groentewinkel Piet Sijpkes, schoenenwinkel ?, manifacturen Kanters en daarnaast de kruidenierswinkel van dezelfde Kanters. Er was volgens mij ook nog een slagerij Damen in de Plaggenstraat maar ik kan zo niet zeggen waar die precies zat.
Rechts op de hoek, ook niet zichtbaar, was de Gereformeerde Kerk. In het midden rechts is nog ooit een friture geweest van Sjaan Eikemans. Zij hadden de voorkamer omgebouwd tot friettent. Dat kon destijds allemaal nog!


Datum: 05-02-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Mijn vader dacht zich nog een zaak van huishoudelijke artikelen te herinneren (van Melis) aan de linkerkant.
Maar dan praten we wel over de dertiger jaren.


Datum: 05-02-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Diny Nagel, tussen slager Damen en de kruidenierswinkel liep een brede gang richting kloostertuin. Achter de winkel van Kanters stond een gebouw waar kerkdiensten werden gehouden. Dacht van Jehovagetuigen. Melkboer Holman woonde naast Sijpkes. Zoon Harrie verkocht roomboter op het parkeerplein van Philips als de fabrieken uitgingen.


Datum: 05-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Dit was mij ondertussen ook tebinnen geschoten, slagerij Damen zat inderdaad naast het pad. Holman is volgens mij in het pand van Piet Sijpkes gekomen toen deze stopte met zijn groentenwinkel. De familie Holman woonde voordien in de buurt van de Halvemaanstraat, ik weet niet precies in welke straat.


Datum: 05-02-2006
Naam: Anne Troost  
img

Kapper Geven ja nu denk ik weer aan Truus Geven, werkte ook bij drukkerij Gestel en Zoon. Had echt heel rood haar. Volgens mij hadden alle kinderen dezelfde kleur haar. Met de fam. zijn we nog mee naar Oostenrijk geweest.


Datum: 06-02-2006
Naam: Nellie Kruize-Vieth, Bezemstraat 56.  
img

Melkboer Holman is inderdaad in het pand van Sijpkes gekomen, dus veel later en die hebben eerst met hun zaak in de Ruurlostraat gewoond. Wij hadden toen het melkvrouwtje de Haan in de Sparrenstraat langs het gangetje.
Van der Elst van de schoenenzaak had 3 kinderen en de jongste zoon Wallie zat in 1954 bij mij in de klas van de Christelijke Lagere School. En hij dronk altijd de inktpotjes leeg.


Datum: 06-02-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ik heb de foto's nog eens bekeken en volgens mij waren het 5 kinderen van kapper Geven.


Datum: 06-02-2006
Naam: Rini Talens  
img

Wat een brede straat zeg, het lijkt wel een Franse boulevard. Is dit nou het gevolg van die nieuwe gemeentelijke verordeningen die Philips heeft doen besluiten om Tivoli (in Geldrop) te bouwen?


Datum: 06-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Alle kinderen van Geven hadden inderdaad rood haar Anne. Het was een groot gezin, ik weet niet meer hoeveel kinderen er waren maar wel veel.


Datum: 19-02-2006
Naam: W.F.G. Van der Elst  
img

Plaggenstraat 54 op de hoek, was een winkel van de Gruyter sinds 1948, daarvoor geloof ik een kleuterschool(?). Op nr. 52 de groentenzaak van Sijpkes en omstreeks 1958 de melkhandel van Holman. Op nr. 50 de stoffenzaak van Korn en in 1953 mijn ouders met de schoenhandel en reparatiebedrijf. En op nr. 48 de manufacturenzaak van Kanters en op nr 46 de kruidenierszaak van Kanters. Op nr. 44 na het open stuk de slagerij van Daamen (dezelfde uit WC Woensel), later kwam hier de familie van Zon. Op nr. 42 de familie vd Voorn. Op nr. 40 de zaak van kapper Geven met inderdaad 3 roodharigen Gerard, Cor en Truus, de andere kinderen waren blondachtig. Daarnaast op nr. 38 de modevakschool van Evers (wij woonden daar tot 1953) en vervolgens op nr. 36 de kruidenierszaak van Verkuijlen. Tegenover Verkuijlen was de frietzaak van de familie Ekelmans op nr 43(?). De meest families waren zeer groot, zoals Sijpkes 10 kinderen, Kanters 14(?), Daamen 7(?), Geven 7 Verkuijlen 10(?).
En ja ik heb wel eens een potje inkt leeggedronken, maar deed dat meer om indruk te maken dan dat ik het echt lekker vond.


Datum: 05-03-2006
Naam: G.H. Stoker  
img

In de winkel van de Gruyter zat tijdelijk de kleuterschool van juffrouw de Vries, nadat de houten kleuterschool in 1940 (?) door de Duitsers in brand was gestoken.
De houten kleuterschool was gevestigd in de kloostertuin achter de woningen van de Eikenstraat


Datum: 11-03-2006
Naam: Walter Van der Elst  
img

De Beukenlaan liep dood op De Plaggenstraat in de vorm van een haag. Daarachter, nu de rondweg, lagen veldjes en ter hoogte van de Bezemstraat weer een (vlier)haag met wat kleine huisjes aan de Kreugelstraat.
We (voornamelijk ik en m'n vriendje Piet Sijpkes) hebben op die open veldjes heel wat raketten afgevuurd, waarvan er sommige op de rieten daken in de Kreugelstraat terecht kwamen. Ondanks onze berekeningen zijn we er nooit in geslaagd een stationaire baan om de aarde te bereiken. Maar niemand klaagde in de buurt.
Later heben we nog een poging gedaan, en redelijk succesvol, om met oud en nieuw een inmiddels onbewoonbaar en leegstaand krot aan de Kreugelstraat op te blazen. We waren 13 en geen terroristen en de benodigde chemicaliën konden we gewoon bij de drogisten op de Bredalaan en de Heezerweg kopen.


Datum: 17-04-2006
Naam: Annelies Boone  
img

Mijn Opa en Oma, de familie Sasker, woonden op nummer 17 in de Plaggenstraat. Rechts voor op de foto, dat moet dan bij de friteszaak in de woonkamer zijn geweest, mochten mijn zus en ik van Opa en Oma elke week een ijsje kopen. Zo een vierkant op een stokje in mooi verzilverd papier verpakt. Voor ieder 10 cent (een dubbeltje!) liepen wij dan al smullend weer terug naar nummer 17.
Opa maakte altijd vliegers van oude witte lakens.
Op nummer 13 woonde de familie Taken met zoon Anco (daarvoor de familie Smit weet mijn moeder Tiny Sasker te vertellen). Anco was de stoere jongen van 17 uit de buurt en wij 6 en 8.
Aan de andere kant, op nummer 19, woonde de familie Princen. Zoon Bert is jaren geleden vertrokken naar Amerika.
Zelf ging ik in die tijd (1964 - 1970) naar de Chritselijk Nationale School in de Loeffstraat (schoolhoofd meneer Overheul). Wie weet daar nog iets van?


Datum: 22-04-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Slagerij Damen zat langs Kanters, er tussen was een pad. Frits kanters en een jongen van Damen zaten in 1952 bij mij de de HBS-St. Joriscollege. Ik kwam er dus wel eens over de vloer, zowel bij Kanters als D. Damen. Beide winkels dus tegenover de kerk daar.


Datum: 07-06-2006
Naam: Hans Vogels  
img

Ja, Annelies Boone, je kent nog veel namen. Op nummer 13 woonde inderdaad Takens (met een s). Vader en meoder heetten Henk en Hillie en hun zoon heette Antko (De t in de naam werd niet uitgesproken). Op nummer 11 woonde mevrouw Kantelberg met haar dochter. Op nummer 9 woonde de familie Boon. Hun jongste zoon heette Eddie, maar er waren ook nog 2 oudere kinderen dacht ik. Op nummer 7 woonde het gezin Van Groesen. Thijs was de vader en kinderen heetten Corrie, Thea en Nijs. Dan op 5 de familie Vogels; Martien en Dora met hun dochter en zoon: Riny en Hans *. Op nummer 3 meneer en mevrouw Grein. (Hij is voorzitter van het 18-september-buurtcomité geweest). Op nummer 1 woonde Verheggen. Zij hadden een grote en gevaarlijk blaffende hond achter het huis in een kooi. Ik heb het nu over de jaren vijftig van de vorige eeuw.
* Die Hans Vogels, dat ben ik.


Datum: 04-07-2006
Naam: Ilse Takens  
img

Op nummer 13 WONEN nog steeds Henk en Hillie Takens. Mijn oma, Hillie Smit woont er al sinds 1928 (al 78 jaar) en die stoere jongen van 17, Antko is mijn vader. Mijn oma is als meisje van 10 vanuit Groningen met haar ouders, broer en zussen in de Plaggenstraat komen wonen. De broer van oma (Dirk Smit) woonde later samen met zijn vrouw Jannie op nummer 3.
Mijn zus Irma heeft al vaker op deze site gezocht naar verhalen over STRIJP van vroeger en heeft het er ook met mijn opa en oma over gehad. Bijvoorbeeld over de winkels voor in de Plaggenstraat.


Datum: 06-08-2006
Naam: P.v.Huijkelom  
img

Kapper Geven verkocht sigaren per stuk en s'woensdagsmiddag was het kinder knippen voor 25 cent.
Hij had een model dat was het bloempot model.


Datum: 07-08-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

De voortuintjes en beplanting voor het winkelrijtje aan de linkerkant was in mijn tijd verdwenen (na WO II). Was dat een gevolg van de oorlog? Leuk mijn geboortehuis te zien, naast de winkel van Verkuijlen (het grote gebouw).


Datum: 14-08-2006
Naam: Hans Vogels  
img

Ach ja, kapper Geven... Daar kwamen we vaak. Ik werd er niet alleen geknipt maar ging er ook postzegels kopen (per stuk) en sigaretten voor mijn vader. Ook trok ik geregeld op met kapperszoon Wim Geven. Mijn zus (Riny Vogels) had wel eens contact met Marietje Geven.
Moeder Geven (Dora) had een sterke stem en ze was in de kerk dan ook duidelijk te horen wanneer ze met het Koenraad-dameskoor meezong.
De familie Geven was in de tweede helft van de jaren vijftig een van de eerste huishoudens met een televisie. Op woensdag en zaterdag kwam er een grote groep buurtkinderen kijken naar het Kinderuurtje. Alle kinderschoentjes moesten dan buiten bij de achterdeur blijven staan.


Datum: 28-08-2006
Naam: Henk Beens  
img

Mijn herinneringen uit de jaren 40/50:
De kerk op de hoek van de Plaggenstraat/Beukenlaan was de Christelijk Gereformeerde kerk. Ik heb er nog orgelles gehad van Harm de Vries, die tegenover de kerk in de Beukenlaan woonde.
De frietboer was indertijd Piet Ekelmans die in zijn jonge jaren een tamelijk bekende wielrenner was.
Een grote zak friet met mayonaise kostte een kwartje.
Ik kreeg bij kapper Geven altijd een speciale behandeling (nou ja..) omdat zijn zoon Thijs op dezelfde dag als ik geboren was.
Groenteboer Sijpkes herinner ik me van de Zwaanstraat, ongeveer tegenover de Kreugelstraat. Klopt dat ?


Datum: 28-08-2006
Naam: Jan Toirkens (Canada)  
img

T.a.v. Henk Beens: De groentenboer tegenover de Kreugelstraat was een andere. Vanaf 22-08-1935 komend vanuit de Hendrik de Keijzerlaan, vestigt zich op de Zwaanstraat 49, later werd dit Schootsestraat 5, (zelfde pand overigens) Klaas Harms. Hij had een groenten- en fruitwinkel genaamd Het Fruithuis. Daarnaast verkocht hij sigaren (1970). Dat is dus een andere dan groentenboer Sijpkes. In de Schootsestraat heeft nooit een groentenboer Sijpkes gewoond.


Datum: 28-08-2006
Naam: Jos Hageman  
img

Hoi Henk, Groentenboer Sijpkes woonde in de Plaggenstraat, in de Zwaanstraat woonde toentertijd Klaas Harms, die verkocht ook groente en fruit.


Datum: 11-10-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

Mijn opa en oma Herder zijn met 9 kinderen begin vorige eeuw vanuit Drente (Valthermond) naar Eindhoven gekomen vanwege de armoede daar en het werk bij Philips hier. Ze woonden aan de Beukenlaan nr. 14. De huizen hadden toen een voortuin. Wij gingen zondags naar de Christelijk Gereformeerde Kerk in de Plaggenstraat, na de kerkdienst ging de hele familie met aanhang koffie drinken bij opa en oma (hoe al deze mensen in dat kleine huisje pasten, is me een raadsel). Ik heb in het kerkkoor gezongen, onder leiding van Jan Zweep(?), in dit koor zongen ook niet christelijk gereformeerden mee !Ik heb hier een leuke foto van, bij interesse kan ik deze plaatsen. Verschillende Herdertjes woonden in of in de buurt van het Drents Dorp.


Datum: 11-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ook de hele familie van mijn man kwam uit Drente in die tijd.
Opa's, ooms en neven heten Arend, maar toen mijn man werd geboren (in Eindhoven) mocht hij van meneer Pastoor geen Arend heten, want dat was geen Katholieke naam. Die naam kreeg hij volgens familietraditie toch wel, maar voor meneer pastoor hebben ze hem toen een tijd Harry genoemd.
Omdat er hier inderdaad werk was in die tijd werden die grote families uit Drente naar Eindhoven gelokt door Philips, ook vanwege de vele jonge meisjes die ze meebrachten. Omdat de meisjes zulke fijne vingertjes hadden werden ze bij Philips ingezet om de kooldraadjes in de gloeilampen te monteren.
Philips zorgde heel goed voor die gezinnen voor wat betreft huisvestig en werkgelegenheid. Zo bestaat nog steeds Het Drents Dorp in Eindhoven.


Datum: 11-10-2006
Naam: Anneke van Rijn van der Veen  
img

De familie Herder heeft nog hoog bezoek gehad: in 1927 kwam Koningin Wilhelmina met een jonge prinses Juliana op bezoek in de Beukenlaan 14.
Dit had te maken met een bezoek van de koningin aan Philips i.v.m. een radio uitzending naar West en Oost Indie. Bij deze gelegenheid wilde de Koningin kennis maken met de bewoners van het Drents Dorp en de woningen bezichtigen. Om niemand voor hoofd te stoten wilde de Koningin een protestant gezin (mijn opa en oma) en een katholiek gezin bezoeken, dit was de fam. Broekman aan de Frederiklaan 44. Iedereen moest de vlag uithangen, wie geen vlag kon betalen kreeg van de gemeente een exemplaar.


Datum: 12-10-2006
Naam: Harry Zeilmaker  
img

Anneke van Rijn van der Veen weet waarschijnlijk wel dat haar Christelijke Gereformeerde Kerk later naar het kerkgebouw in de Schootsestraat gegaan is. En in de Plaggenstraat kerken nu al heel lang de leden van de Gereformeerde Gemeente.
Daar kwam later echter een afsplitsing vanwege een leergeschil over de toe-eigening van het heil en andere moeilijke zaken die in deze kring heel gevoelig liggen. Sindsdien kerkt een afgescheiden groep als Oud-Gereformeerde Gemeente in een bedrijfsgebouw aan de Hallenweg in Gestel.


Datum: 13-10-2006
Naam: Harry Zeilmaker  
img

Het beschikbaar komen van de kerk aan de Plaggenstraat was een uitkomst voor deze Gereformeerde Gemeente. Daarvoor, tot omstreeks 1970, kerkten ze in een omgebouwd rijtjeshuis in de Sint Trudostraat, onder moeilijke omstandigheden. Vaste, gestudeerde predikanten kennen deze gemeenten bijna niet. Men volstaat met het houden van twee of meer leesdiensten op een zondag.


Datum: 12-03-2007
Naam: Truus Geven  
img

Ik ben Truus Geven en inderdaad, er waren maar 3 roodharigen in de familie waaronder ikzelf. Wij waren met 7 kinderen. En Anne Troost.. ik kan me het ook nog goed herinneren dat we naar Oostenrijk op vakantie zijn geweest!


Datum: 19-03-2007
Naam: Gerard Verkuijlen  
img

Op Plaggenstraat 36 opende mijn vader PM Verkuijlen in 1928 de eerste kruidenierswinkel in de Drentse buurt. Onze buren waren op 38 schoenmaker van der Elst en op 40 Kapper Geven. Hun kinderen waren Thieu, Gerrit, Gerard, Cor, Truus, Marirtje en Wim. (Gerrit, Marietje en Wim hadden Blond haar), op 42 woonhuis, 44 Slager Daamen, 46 en 48 Kanters Kruidenier en textiel, 50 Corn textiel, 52 Piet Sijpkes (8 dochters en de jongste een zoon), daarnaast een zogenaamde bewaarschool met juffr. de Vries en later op dezelfde plek De Gruyter.


Datum: 19-03-2007
Naam: Paul Van Maurik  
img

Wij woonden eind zestiger jaren op Plaggenstraat nr. 45. Dit was recht tegenover de slagerij, dus dat zal inderdaad nr 44 zijn geweest.


Datum: 08-04-2007
Naam: Gonny Kalter  
img

Wat informatie/herinneringen van een tiental jaren later (±1975). Mijn oma en opa (Grietje en Koop Kalter) woonden jarenlang op de Plaggenstraat nr. 15. Mijn moeder (Gonny Kalter) en haar zussen Trijntje en Eva zijn er ook geboren en hebben er lang gewoond. Oma heeft er van ongeveer 1933 tot ongeveer 1995 gewoond. Hun tante en oom (Berend en Martha Kruizinga) woonden tegenover hen (nr 20). Zij hadden 8 kinderen. Ik herinner me nog de beo (vogel) uit de dierenwinkel op de hoek (Tops) die altijd riep: waar is opa? en Houdoe!.


Datum: 04-08-2007
Naam: Herman Princen  
img

Toch een leuke tijd in de Plaggenstraat. Ik woonde op nr 19 en ben daar ook geboren. Heb er gewoond totdat ik trouwde in 1967. Naast ons woonde de familie Sasker (tante) op nr 17 en de familie van Alphen op nr 21. Ik speelde veel met Willie, de jongste dochter. Mijn oudste broer Bert is inderdaad naar Amerika vertrokken evenals broer Thijs. Bert komt nog ieder jaar naar Nederland, Thijs is helaas 2 jaar geleden overleden. Zus Jeanne en ik wonen al jaren in Waalre. Allerlei namen in vele stukjes herken ik nog zeer goed.


Datum: 07-11-2007
Naam: Giny Schmidt-Mulder  
img

Voordat de Fam. Eikenmans van hun voorkamer een friettent maakte, had ze, geloof ik, ook een friettent op de hoek van de Beukenlaan en Zwaanstraat. Het was een kleine trailer. Om 5 uur als de Philips uit ging was het er enorm druk. Ik weet niet of Jan (met rood haar), die er werkte, hun zoon was of niet.


Datum: 07-11-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Giny, dit was de Lepper, heeft later de frietzaak op de hoek Schootsestraat/Beukenlaan betrokken.


Datum: 16-11-2007
Naam: Ron Drenthen  
img

Mijn vader en moeder zijn na Kanters (1962) op nr. 46 komen wonen, ik ben er in 1962 als nakomertje geboren. Mijn broer Henri is 15 jaar ouder en mijn zus Ada is 13 jaar ouder dan ik. Mijn vader en moeder hebben er 13 jaar een confectie-atelier gehad waar ze regenjassen maakten. Mijn broer had eind jaren 60 een band (Influention) waar hij soms op de zolder mee repeteerde. Het klopt dat er achter het huis een zaal van Jehova's getuigen was.


Datum: 10-01-2008
Naam: Riny van Kuik-Vogels  
img

Piet Ekelmans heeft naast de verkoop van frites in de Plaggenstraat ook frites verkocht op de brug over het Beatrixkanaal aan het einde van de Noord-Brabantlaan. Ik weet niet meer precies of het een soort van kraam was of een oude caravan die hij op een of andere manier openklapte.
Veel namen van personen die voor mij iets over de Plaggenstraat hebben geschreven zeggen me niet veel meer, ofschoon ik toch daar geboren en getogen ben en me wel heel veel andere namen herinner.
Ik vind het heel erg leuk om al die stukjes te lezen en zo met heel veel plezier weer terugdenk aan mijn jeugd aldaar.


Datum: 17-01-2008
Naam: Willy en Corrie van Groesen  
img

Beste Hans Vogels, leuk je naam tegen te komen. Ook die van je zus Riny. Erg laat, maar ik moet toch even reageren op jouw stukje. Ik woonde naast jullie op nr. 7. Wij, de familie van Groesen, hebben nog een zus. Onze oudste zus Willy. De familie Boon, naast ons, hadden nog drie kinderen nl. Albert, Roelie en Piet. Eddie was de jongste. De familie Kantelberg had drie dochters, Riek, Jose en Doortje. Je ziet dat wij jouw verhaaltje met belangstelling hebben gelezen.


Datum: 02-06-2008
Naam: Johan Hageman  
img

Achter de kruidenierswinkel van Kanters was ook een zaaltje waar toendertijd ook bruiloften en andere feestjes werden gehouden. Later is dat overgenomen door de Jehova's getuigen. En op nr 29(?) was toen ook een bibliotheek van G v.d.Werf waar wij vroeger onze boeken voor een week konden huren.


Datum: 20-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik denk dat op de hoek Plaggenstraat-Halve Maanstraat niet de fam. Megens woonde maar de fam. Meegdes. De ouders van mijn schoonmoeder, Dora Meegdes.


Datum: 01-05-2009
Naam: Wim Verkuijlen  
img

Ik moet zeggen dat ik heel verrast was deze site te vinden en deze met heel veel plezier en leuke herinneringen gelezen te hebben. Mijn vader is Harry Verkuijlen, de melkboer, en wij hadden onze melkwijk in deze buurt. Als kind moesten wij meewerken en als we rond 8.15 in de buurt van de Fransicusschool waren mocht ik naar school, om daarna, in de middag de melkbussen weer schoon te maken. Onze Ome Piet had inderdaad de winkel daar en slager Damen, kapper Geven, frietboer, ik herken ze allemaal. Wij woonden in de Kreugelstraat en ik herken het pad naar de kerk, lang voordat de rondweg er was. Ik was misdienaar dus vaak naar deze kerk, door het pad, over de muren en daken klimmen, en ook in het nonnenklooster dienen. Heerlijke tijd en fijn om deze herinneringen op te halen. Op dit moment wonen we na ons pensioen in Thailand.


Datum: 02-05-2009
Naam: Riny van Kuik-Vogels  
img

Beste buurtbewoners,
Over twee weken is het zover, de reünie van de oud-Plaggenstraat/ Halvemaanstraatje bewoners in Café Drents Dorp. Zoals de meesten wel zullen weten is de opzet inmiddels veranderd, geen inschrijfgeld, wat je ter plaatse nuttigt is voor eigen rekening! Hopelijk zien we jullie allemaal op 17 mei a.s. met veel verhalen en evt. foto's.
Groetjes en tot zondag 17 mei a.s.
Riny.


Datum: 04-05-2009
Naam: Annegien de Jonge  
img

Hallo Johan, mijn Opoe en Gerrit van der Werf die woonden op nummer 27 en niet op 29.


Datum: 04-05-2009
Naam: Riny van Kuik-Vogels  
img

Dat klopt, Annegien, nr. 27 was het laatste huis voor de Eikenstraat. Aan de andere kant van de Eikenstraat, op nr. 29 woonde destijds de fam. Bloks. Ze hadden een dochter, Wilma, die bij mij in de klas zat en ik dacht nog een zoon, Mattie, die weer bij mijn broer in de klas zat.