EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

28564

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

1945

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijdingsfeest Zeeheldenbuurt

Beschrijving

Bevrijdingsfeest Zeeheldenbuurt omgeving v Kinsbergenstraat.
In de boot tweede van rechts Riet van de Ven. vierde van rechts Betsy Bevers.
Bovenste rij derde van links Henk Koks.
Onderste rij eerste van links Kees Kriesels.Vierde van links Mia Koks.


Geplaatst op

23-06-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-06-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Kees, toen ik deze foto bekeek herkende ik de door jou genoemde kinderen uit de buurt, nog voordat ik jouw commentaar gezien had. Waarom herken ik de andere niet? Het zijn dan ook meest kinderen uit de omgeving van de W. de Withstraat tot de Woenselse markt, naar ik meen. Zo niet, laat even weten of er andere namen bekend zijn. Overgens, leuk je hier op deze site tegen te komen, na 60 jaar.


Datum: 25-06-2011
Naam: Kees Kriesels  
img

Wil, fijn iets te lezen uit het verleden. De meeste kinderen zijn inderdaad uit dat gedeelte van de van Kinsbergenstraat..Volgens mij staat helemaal bovenaan Berry v d Boomen en op de middelste rij, het tweede meisje van links, is er een van v d Hurk, maar ik weet geen voornaam. Tussen haakjes, zegt de naam Saulus jou iets ?


Datum: 25-06-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Jawel, die bijnaam had ik gekregen omdat ik wel eens bijbelteksten aanhaalden, terwijl ik door mijn postuur en stevige vuisten respect afdwong. En het kopje aan de bovenkant is Berry van de Boomen uit de Witte de Withstraat. De kinderen op de foto zijn allemaal een jaar of 5 jonger dan ik, zodat het voor mij een klein beetje moeilijker is. Jullie op 43, Bevers op 45 en van de Ven op 47, wij op 53 als ik het goed heb. Deze foto zal ook een paar jaartjes later gemaakt zijn, omdat direct na de oorlog de mensen in het algemeen geen marinekleding hadden. Wel had iedere buurt een z.g. Buurtvereniging en hingen, mede door de ontberingen uit de oorlog, de mensen meer aan mekaar en had e.o.a. figuur wel een stuk van een laken over voor het "zeehelden uniform"


Datum: 27-06-2011
Naam: Kees Kriesels  
img

Ik ben het er niet mee eens dat de foto 'n paar jaartjes later gemaakt zal zijn. ik ben van 1931 en werd in 1945 dus 14 jaar en op de foto kan je wel zien dat ik niet ouder ben.


Datum: 28-05-2012
Naam: Karel Koks  
img

Hoi Kees, leuke foto van die tijd. Nu zie ik dat mijn tante,opa en vader erop staan!!!!!
Helemaal links bovenaan is mijn opa Cornelis Koks, waar ik naar vernoemd ben, en inderdaad mijn vader Henk Koks en zijn zuster Mia Koks. leuk om dat zo weer eens terug te zien, ik weet niet of er Theo Koks ook nog op staat, die herken ik zo niet.