EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28910

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Vondellaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Transportondernemingen

Onderwerp 3.:

Cor van Daal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Transportbedrijf Cor van Daal

Beschrijving

Transportbedrijf Cor van Daal, Vondellaan 9 (beginjaren 50). Zowel een expeditie-verhuisbedrijf als ook brandstoffenhandel. In 1970 treffen we hem als brandstoffenhandel op Plechelmuspad 21.
Voor nog een foto van dit bedrijf   klik hier.


Geplaatst op

07-08-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-09-2011
Naam: Marc van Daal  
img

Op deze foto staat een vrachtauto van transportbedrijf Cees van Daal. Hij was mijn opa en staat naast de vrachtauto. In de vrachtauto zit mijn vader, Jan van Daal, die het bedrijf van zijn vader later heeft overgenomen en onder eigen naam heeft voortgezet. Cor van Daal was een oudere broer van mijn vader en had een brandstoffenhandel tot in de jaren 70, geen transportbedrijf.


Datum: 23-09-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Marc, was jouw vader dan de Jan van Daal van het verhuisbedrijf in een zijstraat van de Aalsterweg? In mijn kinderjaren op hobbyclub De Ploeg aan de Ploegstraat was een van de leiders ook een Jan van Daal. Misschien dezelfde?


Datum: 20-09-2018
Naam: paul van der cingel  
img

Toen de oorlog voorbij was en de geallieerden weer naar huis gingen bleven duizenden voertuigen in Europa achter. Een groot deel daarvan was in goede staat en kwam in handen van ondernemers die ze goed konden gebruiken. De productie van nieuwe vrachtwagens had door de oorlog zeer geleden, dus deze achterblijvers waren meer dan welkom. De oorspronkelijke banden zaten er nog op.