EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28911

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Achterzijde Boschdijk

Beschrijving

We kijken hier op de achterzijde van de Boschdijk en rechtsonder de tuinen van de Musschenbroekstraat.
In de verte is de St Pauluskerk zichtbaar.


Geplaatst op

07-08-2011

Reacties:

Datum: 09-02-2012
Naam: Simon Zijp  
img

Hallo, het lijkt een foto uit de tijd voor de oorlog, want het ziet er allemaal zo nieuw uit. Heb dit beeld vele jaren gezien, vanuit mijn kamer op dezelfde hoogte als de fotograaf die deze foto heeft genomen, maar dan ter hoogte van de twee spitse daken rechts in beeld. Daar woonden wij op Musschenbroekstraat 41, naast Huiswaard op 39 en op Koedam op 43, V.d. Leegte en Schieffer. Achter ons, aan de Boschdijk dus, woonden de families V.d. Hurk en Brand, elk in een spitsgedakt huis aan beide zijden van het gangetje naar de Boschdijk.
In mijn tijd stonden in een Boschdijkachtertuin een paar echt enorme populieren. Dat was ergens naast die eerste antennepaal die je midden op de foto ziet staan. Vanuit de krans boven aan die palen waren antennedraden voor lange-, midden- en kortegolfontvangst gespannen naar alle huizen in dit blok. Corrigeer me als ik ernaast zit


Datum: 04-05-2017
Naam: Toon Struijk  
img

Hallo Simon. Wij zijn op enig moment op nummer 41 komen wonen. Ik denk dat ik jouw kamer heb overgenomen. Weet jij misschien in welk jaar dit geweest is?


Datum: 22-10-2018
Naam: Simon Zijp  
img

Hé Toon, sorry voor de wel zeer vertraagde reactie. Blijkbaar is het automatisme van e-mails naar alle bijdragers bij een bepaalde foto uitgevallen, want anders had ik direct kunnen reageren. Nu kom ik toevallig eens kijken en ontdek je vraag. Het jaar dat jullie verhuisden naar ons huis was voor zover ik me herinner 1976. Ik herinner me jouw ouders Piet en Tineke nog goed. Jij was na je oudere zus nummer twee in jullie gezin en daarna herinner ik me Maarten en nog een jonger broertje. Ik herinner me dat ik je vader eens vroeg, na zijn lichte Delfts accent te hebben gehoord, of hij uit "Leien" kwam. Nou, dat in ieder geval niet.