EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29947

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Herentalsweg

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Andreas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Brasschaatpad - zoekplaatje?

Beschrijving

Bij deze foto staat genoteerd: R.K. Noodkerk St Andreas, pastorie Brasschaetpad, Woensel.
Wie kan vertellen waar het gebouwtje precies staat of stond? Bij het huidige Brasschaatpad kan ik het niet plaatsen. Was het misschien een voorloper van het Trefpunt (foto 18014) aan het Belgiëplein? De flats op de achtergrond zijn misschien de flats aan de Kennedylaan/ Venuslaan.


Geplaatst op

02-12-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-12-2011
Naam: Ferry Thissen  

Die flat op de achtergrond is aan de Koppele denk ik, gezien de kijkrichting.


Datum: 06-01-2012
Naam: ML van der Zanden  
img

Deze noodkerk stond aan de Herentalsweg, waar heden een bedrijvengebied te vinden is. Als kind heb ik wekelijks diensten bijgewoond in deze kerk.


Datum: 06-07-2012
Naam: Eric Dankbaar  
img

Zoals ML van der Zanden al schreef, stond deze kerk aan de Herentalsweg, ongeveer tegenover de huidige Boerenbond winkel. Hans Brenkman attendeerde me op deze foto met de vraag of ik er zelf op sta. Ik kan bevestigen dat dit klopt Hans. Ik sta in het midden. Rechts van mij staat mijn broer Stefan en links van mij Caroline of Marloes de Bruin.


Datum: 07-07-2012
Naam: Hans Brenkman  
img

Het gebouw staat er nog steeds, al is het wat minder direct zichtbaar omdat zowel links als rechts voor de kerk in de loop der jaren de stukken grond vol gebouwd zijn. Momenteel zit er de Stichting Bethel Pinksterkerk in. Zelfs de 2 witte pilaren staan er nog steeds.


Datum: 07-07-2012
Naam: Hans Brenkman  
img

Ik heb hier destijds wekelijks, zelfs op de dinsdagavond, bij pastor Jan Coolen als misdienaar de missen bijgewoond. Mijn broer (geb. 1969) is in deze kerk door pastor Jan Coolen gedoopt. Later werden de missen gehouden in het wijkgebouw "t Trefpunt". De ruimte in ''t Trefpunt waar 's morgens de mis werd gehouden was multifunctioneel: op zondagmiddag werden de stoelen de andere kant op gedraaid (richting de hoge wand), dan kon je voor een paar dubbeltjes naar de "lokale bioscoop" naar een zwart-wit film van Tarzan gaan kijken.


Datum: 09-07-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Dank Hans voor de oplossing. Knap dat een nu zo verstopt, ingebouwd pandje toch nog gevonden is. Het is nu dus Herentalsweg 10A. Rechtsvoor op het grasveld is nu Herentalsweg 12 (garage Quick reparaties). Links van het pad is nu Herentalsweg 14 (Cleane Lease Fortex wasserij).