EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32282

Bijdrager:

Jaar:

1917

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Kattenhof*

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Renders van de Kattenhof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fam. Renders van de Kattenhof

Beschrijving

Een uitgebreide familiefoto van de fam. Renders van de Kattenhof. De foto is gemaakt bij het zilveren bruiloftsfeest van Gerardus Renders en Elisabeth Vogels op 23 mei 1917.
Voor een historische beschrijving van de fam. Renders en de Kattenhof verwijzen we naar het boek: "Boerderijen uitgegumd, een nieuw stadsdeel ingetekend" door Jos en Bauke Hüsken


Geplaatst op

16-10-2012

Reacties:

Datum: 17-10-2012
Naam: Lenie Streun Thans  
img

Prachtige foto. Werden die witte mutsen "Poffers" genoemd en werden ze alleen door oudere vrouwen gedragen? Ik herinner mij een foto van mijn Helmondse overgrootouders en overoma, zij droegen ook zo'n mooie muts. Was die mode in heel Brabant hetzelfde?
Met vriendelijke groeten
Lenie


Datum: 19-10-2012
Naam: PF Sanders  
img

Beste Lenie, die witte mutsen of "Poffers" waren alleen maar voor de mensen met een dikke beurs te bekomen en heeft niets te maken met leeftijd. Die was natuurlijk niet voor de allerjongsten bedoeld, daar het al een kapitaal kostte om die te reinigen, aangezien de hele muts dan weer uit elkaar moest worden gehaald en gewassen, gesteven en in elkaar worden gezet. Dus vandaar dat die werd gedragen bij hoogtijdagen en bij bijzonderheden, zoals op deze mooie foto te zien is. Hopelijk ben je hier iets wijzer van geworden.


Datum: 19-10-2012
Naam: Sjef van Eijk  
img

Beste Lenie, een fraai boek met veel illustraties over de geschiedenis van de poffer, geschreven door de Eindhovenaar Prof. Dr. Gerard Rooijakkers : De Poffer, Vrouwentooi in Brabant. Je zult daarin ook de diverse streekgebonden stijlen terug zien.


Datum: 19-10-2012
Naam: Lenie Streun Thans  
img

Mijn dank aan PF Sanders en Sjef van Eijk voor de info over de Poffer. Het boek over de stijlen van diverse streken lijkt me wel interessant Als ik weer eens in Nederland kom zal ik er beslist naar zoeken.
Ik weet niet of mijn overgrootmoeder een dikke beurs bezat, in ieder geval is dat niet in de volgende generaties merkbaar geweest.
Lenie


Datum: 29-12-2013
Naam: Natuurlijk Anneke  
img

Dat is mijn familie! Heel leuk en mooi om dit op internet terug te vinden.
<<< Anneke, mogen we je achternaam ook weten? (Red.) >>>


Datum: 30-12-2013
Naam: Natuurlijk Anneke  
img

Ja hoor mijn achternaam is van Hoof. Mijn moeder heet Renders (en opa heette Gerard Renders)