EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33603

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Hoogstraat - Hagenkampweg

Beschrijving

Foto uit begin 1932 van de hoek Hoogstraat - Hagenkampweg.
De "twee-onder-een-kap" rechts op de foto, gebouwd op de grond van het afgebroken "Landbouwershuis" was toen net gereed. In het linker gedeelte op de Hagenkampweg 220 woonde aannemer Wagemans, terwijl in het rechter gedeelte op 218 zijn vroegere compagnon Smits woonde.
Aan de overkant, op de Hoogstraat, woonde schoenmaker Jos Couwenberg (de ruiten van zijn werkruimte waren wit gemaakt) en naast hem, boven de groentehal van Cor v.d. Heuvel, woonde de familie Van Dinther. In de huizen met Franse kap woonden v.l.n.r. de families Van Engelen, Sep (fietsenzaak) en op nr. 201 Exter-Blokland (van bloemenmagazijn "Zeg 't met bloemen").
In het hogere huis met nr. 203, waar later de groentezaak van Cor v.d. Heuvel gevestigd was, woonde de familie Bogers.
In het midden van de foto is de zijgevel zichtbaar van het pand waar Toirkens ("de Turk") een winkel in kachels en huishoudelijke artikelen had.


Geplaatst op

21-04-2013

Reacties:

Datum: 23-04-2013
Naam: Ger van der Palen  
img

Wat leuk dat er deze dagen foto´s tevoorschijn komen van oud Gestel. Vooral mooi om hier het pand van Jos Couwenberg te zien. Ik zou het zo niet geweten hebben, maar bij het zien van de dichtgekalkte ruiten plopt de herinnering meteen op.


Datum: 25-06-2017
Naam: Carin Groenen  
img

Wat mooi dat ik hier de familie Van Dinter tegenkom. Zij komen voor in het familieverhaal dat ik aan het schrijven ben. Ik weet helaas niet heel veel van ze. Van Dinter-Van Houts woonde (met 4 dochters) aan de Hoogstraat 195 vanaf 1932. Vader is in 1933 overleden.
Kan iemand mij verder helpen?


Datum: 14-05-2018
Naam: Ad Thijssen  
img

Ik heb eens een "nieuwe" fiets gehad van de Sep. Ene gemoffelde met een linnen ketting kast. Hij was voor Sinterklaas bedoeld. Helaas heeft hij december niet gehaald. Ik had hem van de zolder gehaald en ben ermee naar Strijp gefietst over de Botenlaan. Helaas, bij de kruising Zeelsterstraat knalde ik op een Vespa-scooter, en over was de lol. Veel trammelant gehad met de verzekering, want ze zeiden dat ik hem had gestolen. Hij was ook een van de eerste die een fietslampautomaat had. Bij inworp van een kwartje had je een nieuw voor- of achterlichtlampje. Later kon je ook voor een cent lucht krijgen om je fietsband op te pompen.
Ik kan wel blijven vertellen over dat stukske Gessel, allemaal leuke dingen van de jaren vijftig/zestig. Even ter verduidelijking, ik ben van 1944.