EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33861

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Emmasingel

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Emmasingel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Glas-in-loodraam Philips Hoofdkantoor

Beschrijving

Dit glas-in-loodraam werd in 1947 aan Philips aangeboden als huldeblijk voor de geboden hulp tijdens de bezetting. Het werd aangeboden door ex-gedetineerden van kamp Vught. Tijdens de overhandiging waren o.a. aanwezig ir. F.J. Philips, ir. P. Tromp en verschillende Philips werknemers die in de jaren '43 en '44 werkzaam waren in de Philips barakken.


Geplaatst op

07-06-2013

Reacties:

Datum: 11-09-2013
Naam: Theo Verschueren  

De op 1 juli 1947 aangeboden glas-in-lood raam door de ex-gedetineerden zou een plaats krijgen in het toen herbouwde hoofdkantoor aan de Emmasingel.
Eveneens een bijna vergeten oorlogs aandenken is een maquette einde jaren veertig onthuld in het voormalige Philips Ontspanningsgebouw door de vroegere kapitein H. van den Broek (bekend als "de Rotterdammer" van Radio Oranje), later directeur van de Wereldomroep. Een maquette die eraan herinnert dat vanuit dit gebouw koningin Wilhelmina op 5 mei 1945 de algehele bevrijding van Nederland bekend maakte.


Datum: 13-09-2013
Naam: Theo Verschueren  

De afbeelding van bovenvermelde maquette (reliëf) in het voormalige Philips Ontspanningsgebouw met de bijbehorende nadere verklaring is te vinden op de foto 29254.