EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

34118

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

238 Schuttersbosch

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schuttersbosch

Beschrijving


Geplaatst op

01-08-2013

Reacties:

Datum: 02-08-2013
Naam: Dick Kneepkens  
img

Waar in Schuttersbosch? Dat is volgens mij de hele wijk.


Datum: 08-08-2013
Naam: Gerard de Beurs  
img

De raampartijen op deze foto wijken af van de genoemde straten. Op deze foto zitten de grote ramen allemaal links van de voordeur. Ook bij het meest rechtse huis van de dubbele woning. In de genoemde straten zit bij het meest rechtse huis van de dubbele woningen de grote raampartij rechts van de voordeur.


Datum: 21-07-2018
Naam: Yvonne Henderson  
img

Rendierveld 48-46-44


Datum: 22-07-2018
Naam: Redactie  
img

Dick, helaas werd er bij deze foto geen melding gemaakt van een straatnaam. Misschien dat een van onze bezoekers ons een handje kan helpen?


Datum: 22-07-2018
Naam: Wim Habraken  

Volgens mijn herinneringen: gezien de ligging van de huizen alleen maar mogelijk: Rendierveld, een van de hofjes Sporkehoutlaan en een kleine mogelijkheid Bereklauwlaan.


Datum: 22-07-2018
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Ja, dat is lastig waar dit precies was. Ik heb de diverse hofjes gecheckt. Kijkend naar de kleuren van de huizen (er zijn niet alleen gele, maar ook grijze, blauwige of roodbruine; maar er kan natuurlijk een andere kleur overheen zijn geverfd), kijkend naar de breedte van het voetpad (op de foto is het 6 tegels smal) en kijkend naar de positie van de lantaarnpalen. Ik kwam er niet uit. De meeste voetpaden zijn 8 of 10 tegels breed, maar het kan natuurlijk inmiddels herstraat zijn. En de lantaarnpalen staan vaak aan de kant van het grasveldje, en niet aan de kant van het huisje zoals hierboven te zien is. Zijn die misschien ooit verzet?
Ik heb luchtfoto's en gevelfoto's van de afgelopen 15 jaar nagelopen. De grootste kans geef ik de hofjes tussen de Sporkenhoutlaan en de Leenderweg. Alleen daar stonden de lantaarnpalen op de goede plek en is/was het pad smal (7 tegels?). Alleen de huisjes waren grijs (althans omstreeks 2000). Misschien bij bouw in 1958 geel?


Datum: 22-07-2018
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Gerard, het achterste huisje zou bijv. Sporkenhoutlaan 30 kunnen zijn. Een van de weinige oorspronkelijke huisjes die er nog staan. Eerst zie je het kleine raam, daarachter de deur en op het end het grote raam, net als op foto boven. De aangrenzende huizen 26-28 (inmiddels gesloopt) hadden ook de kloppende raam/deurverdeling net als op de foto boven, zo kon ik vaststellen op een gevelopname van 2003. Voorlopige conclusie: dit zouden goed de huizen Sporkenhoutstraat 26-30 kunnen zijn geweest. Maar er zijn misschien nog andere kandidaten.


Datum: 22-07-2018
Naam: Gerard de Beurs  
img

Kees, ik denk dat je gelijk hebt. De huidige dubbele woningen waar een derde woning naast staat, voldoen wat ramenpartijen betreft, in ieder geval niet. Ook de lichtmast zou dan nog steeds op dezelfde plek staan. Vanaf de standplaats van de fotograaf iets voor de enkele woning.


Datum: 22-07-2018
Naam: Letty Ruijters  
img

Ik heb tussen 1959 en 1973 op nummer 28 gewoond. Dit is niet ons huizenrijtje, de begroeiing tegenover het huis was anders. Dus het moet het "hofje" voor of achter ons zijn.


Datum: 21-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Toen ik bij de welpjes was en we een nieuwe akela kregen, stelde zij voor dat we met zijn allen bij haar thuis pannenkoeken kwamen eten. Pannenkoeken voor zulke stoere knapen, nee dat was meer kost voor meisjes. Al gauw opperde iemand om in plaats van pannenkoeken biefstuk te kiezen, en dat gebeurde. De akela woonde aan de Hertensprong. Het was voor het eerst dat ik daar kwam, ik vond het geweldig, die prachtige houten huisjes midden in een sprookjesbos. Staan ze er nog of zijn ze ook al bezweken onder de gemeentelijke sloopwoede?