EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34562

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Gerard Doustraat

Onderwerp 1.:

Overheidsdiensten

Onderwerp 2.:

Politie

Onderwerp 3.:

Overig Politie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Serenade door muzikanten van het politiekorps

Beschrijving

In 1953 vierde mijn opa, Toon van Happen, zijn 25-jarig dienstjubileum als conciërge op het hoofdbureau van politie aan de Grote Berg. Ter gelegenheid daarvan werd hij verrast met dit muzikaal eerbetoon bij zijn woning aan de Gerard Doustraat. Natuurlijk werden de heren musici bedankt met een pilsje of borreltje. (Klik hier of hier)


Geplaatst op

02-11-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-11-2013
Naam: Ties van den Berge  
img

Het zou zomaar een aubade kunnen zijn. Heel veel mensen gebruiken de term serenade bij zo iets, maar een serenade is een avondhulde en een aubade een ochtendhulde. Het kan natuurlijk best op de avond zijn gebeurd. Op een lange zomeravond blijft het nu eenmaal lang(er|) licht.


Datum: 02-11-2013
Naam: Sjef van Eijk  
img

Ties, toevallig is er net een nichtje op bezoek die er bij was (het meisje rechts vooraan) en zij weet me te vertellen dat een en ander in de middag plaats vond. Is daar ook een naam voor ?


Datum: 02-11-2013
Naam: Ties van den Berge  
img

Helaas, voor de middag is er geen speciale term. Het is oftewel aubade voor overdag (eigenlijk de ochtend), dan wel serenade voor de late middag of avond. Aubade is afgeleid van het Franse woord aube, dat is dageraad of ochtendgloren en serenade is afgeleid van het Italiaanse sera, dat is avond. Helaas is er, zover ik weet, geen term voor de namiddaghulde. Daar zul je het mee moeten doen, om met de Rijdende Rechter te spreken.


Datum: 02-11-2013
Naam: Ger van der Palen  
img

En ondertussen staat agent Godfried rechtsvoor zijn longen uit zijn lijf te blazen. Op de 3e foto is hij goed zichtbaar als 2e van links.


Datum: 26-01-2016
Naam: Flip Raap  
img

Trompet, tweede van links, Gerard Aalbers.