EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34719

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Hooffstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Winter in Eindhoven

Beschrijving

De Jan Van Hooffstraat met uitzicht op de Markt. Recht vooruit "Limburgia" de ramen zijn al dichtgeschilderd, klaar voor de sloop. Rechts is Stad Rotterdam al vervangen door betonbouw, Raming heeft een nieuwe gevel maar het pand schijnt leeg te staan.  Helemaal rechts IJzerhandel Raymakers en daar tussenin "Jeans Machine" in misschien wel het oudste winkelpandje van Eindhoven. Bauke?
Kort na het maken van deze foto gesloopt. Wanneer?
Voor uw orientatie: Op de plaats waar u hier Limburgia ziet bevindt zich momenteel de ingang naar de Heuvelgalerie en het muziekcentrum. (Red.)


Geplaatst op

17-12-2013

Reacties:

Datum: 17-12-2013
Naam: Jo den Hartog  
img

Zat "the American Shop" hier voorheen?


Datum: 17-12-2013
Naam: Bauke Hüsken  
img

Dat pandje heeft inderdaad een oude winkelpui, wellicht van rond 1890. Een dergelijke winkelpui kom ik anno 2013 nog steeds tegen op Kerkstraat 3 en 5, waarbij de pui op nummer 5 de oudste is, van ca. 1890, die op nummer 3 van ca. 1905. Volgens mij de enige oude winkelpuien van het oude Eindhoven, maar helaas vond de gemeente dit in combinatie met oude eikenhoute 'krommers' (krom gegroeid hout waar balken van gemaakt zijn) uit ca. 1600 niet bijzonder genoeg om op de monumentenlijst te zetten. Op Stratumseind 20 zie je ook zo'n oude winkelpui. Dit pand is in 2004 gesloopt en in 2005 identiek herbouwd. Waarschijnlijk heeft men de oude winkelpui bewaard en herplaatst. Ook deze pui kan van rond 1890 zijn. Maar het pandje zelf daarentegen is dus nieuw. Zeg maar een vlag op een modderschip.

Over de panden op deze foto's nog het volgende. Het lage witte pandje rechts is in 1986 gesloopt. Limburgia, recht vooruit in 1983.