EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

34789

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Onze Lieve Vrouwestraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand en de Oude Toren

Beschrijving


Geplaatst op

10-01-2014

Reacties:

Datum: 10-01-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Dit is een van de beste foto's die ik van deze kerk heb gezien. Prachtig! Een gezichtsbepalend stadsgezicht was dit. Helaas moet ik erkennen dat de sloop van dit complex destijds veroorzaakt is door de Hogeschool Eindhoven die later Fontys Hogescholen heette en die dit terrein had gekocht en dit in gedachten had voor verdere uitbreiding van de campus. Dat is er nooit van gekomen. Hoe is het mogelijk? Ik weet dat de gebouwenbeheerder destijds vergenoegd constateerde dat het hem gelukt was dit complex, dat toen o.a. Speelkerk heette, om zeep te helpen.


Datum: 10-01-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Hier heeft tot voor kort maandenlang een bord gestaan: Te koop. Deze week zag ik dat het verkocht was. Ik ben benieuwd wat er dan komt te staan en of de oude school het overleeft.


Datum: 11-01-2014
Naam: Johan Vervest  
img

Dat was de laatste jaren voordat deze kerk gesloopt werd het "Speelpaleis".


Datum: 22-01-2014
Naam: Jan Harweg  
img

Het jaartal van de foto is onbekend. Mij voert hij terug naar de tweede helft van de jaren 40. De tijd waarin ik zes dagen per week het linkse gebouw met de witte ramen bezocht. De Frater Andreasschool, die voor 'n groot gedeelte bepalend was voor mijn kinderjaren en waaraan ik nog altijd mooie herinneringen bewaar. Het gebouw staat er nog, samen met de oude toren, uiterst links op de foto. De kerk met pastorie is al geruime tijd verdwenen. Het is de tijd die ons gezichtsveld verandert. Voor 'n groot gedeelte uitwist. Maar onze gedachten gaan steeds vaker terug naar voorbije dagen. Een foto als deze draagt daar in niet geringe mate toe bij.


Datum: 19-07-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

Dit is wel een hele mooie foto. Dit beeld heb ik ruim 30 jaar op m'n netvlies gehad. Links op de foto de Oude Torenstraat en rechts naast de kerk de Eckartseweg (tegenwoordig Zuid). De kerk is inderdaad nodeloos gesloopt, want het terrein is nog steeds niet bebouwd.


Datum: 20-07-2016
Naam: Johan Vervest  
img

Een van de vele voorbeelden hoe Eindhoven weinig respectvol met het verleden omgaat. De bestuurders zaten zoals gewoonlijk weer te slapen.