EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3500

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Schoenmakerstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, De Driestam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jenaplanschool de Driestam.

Beschrijving

Half maart, enkele bomen zijn al geveld. binnenkort is hier een kale vlakte.


Geplaatst op

14-03-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-03-2006
Naam: Redactie EiB  

In het Eindhovens Dagblad van 25 maart 2006 lezen we dat het Veghelse sloopbedrijf van Mensfoort eind april klaar is met de sloop, waarbij de oude platanen blijven staan. Daarna verrijst hier een moderne school voor 365 leerlingen, dat 1,8 miljoen euro kost. Architect Arie Rangelrooy ontwierp een gebouw met opengewerkte gevels en veel lichtinval. Aan de kant van de rondweg komt een glasvezelscherm met print, om het verkeerslawaai te beperken. Overigens zou het oude gebouw 80 jaar oud zijn.


Datum: 15-08-2007
Naam: Annemarie Ciliacus Van Hooff  
img

Jammer dat deze mooie school niet gerenoveerd is. Ik vond het een monument. Ik heb op deze school gezeten en mijn zoon ook nog een paar jaar.


Datum: 07-07-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

We zien de achterkant van het schoolgebouw. Waar die lage gebouwtjes staan was de speelplaats van de nutsschool die inderdaad in 1926 gebouwd is. De leerlingen gingen via de speelplaats naar binnen en kwamen dan meteen in het trappenhuis (in het midden). De foto is genomen vanaf de Pastoriestraat. Van een rondweg was toen nog geen sprake, maar er was al wel een tracé aangelegd voor een weg die richting Eckartseweg moest komen, langs de kerk, O.L.V. van Eeuwigdurende Bijstand. Bij goed weer deden we daar gymnastiek, een zaal had de school niet. Na school gingen we daar vaak voetballen, waarbij ook jongens uit de buurt meededen. Ik had daarvoor op de nutsschool aan de Akkerstaat gezeten, maar daar werd ik vanwege mijn goede gedrag weggestuurd.