EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3578

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hotel Continental

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hotel Continental

Beschrijving

Gesitueerd op de Markt Westwand. Gebouwd in 1926 in opdracht van Marinus Morgenstern. Voor die tijd stond hier café Wils (zie foto 3568)


Geplaatst op

21-03-2006

Reacties:

Datum: 21-03-2006
Naam: Willem Kuhr  
img

In de jaren '60 en '70 kwam mijn vader hier regelmatig om met kunstenaars en vrienden even bij te komen van de dagelijkse beslommeringen.


Datum: 22-03-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Rhc-e heeft deze briefkaart ook; 16874 omschrijving: 'Hotel-Café-Restaurant Continental / W. Lenaers Markt 20/Eindhoven'. Lenaers? Zeker een huurder.
Maar kijk eens, daar rechts, wat een rottig smal poortje heeft Marinus terug laten bouwen. Met daarachter een smal overdekt gangetje, zeker het wettelijk toegestaan minimum? Geen wonder dat die chauffeurs niet blij waren.


Datum: 11-04-2007
Naam: Wim Nouwen  
img

Willem Lenaers was mijn opa. Hij exploiteerde Cafe Limburgia op de hoek van de Demer. Dit cafe was een goudmijntje en met de opbrengsten dacht mijn opa wel de volgende stap te kunnen maken binnen de horeca. Hij werd hotelier en pachtte Hotel Continental. Daar ontdekte hij, dat een goede cafehouder nog geen goede hoteleigenaar is. Dat avontuur heeft niet lang geduurd en Willem Lenaers werd kelner bij Schimmelpenninck. Het bloed bleef evenwel kriebelen en hij begon weer als kastelein in Cafe De Ambassadeur aan het Lodewijk Napoleonplein. Daarna is hij verkast naar de Cafe Oranjeboom aan de Paradijslaan. Inmiddels omgedoopt tot Stadsherberg. Van de oude ambiance is niets meer terug te vinden.
Even nog een anekdote uit de tijd van Continental.
Pal voor de deur van het hotel stond een carrousel waar mijn ouders elkaar voor het eerst ontmoetten.
Toen mijn vader aan mijn moeder vroeg of hij haar naar huis mocht brengen stemde ze daar mee in. Toen ze 3 passen uit de carrousel waren, zei mijn moeder doodleuk Ik ben thuis. Het is toch aangekomen en aangebleven. Ze zijn ruim 50 jaar getrouwd geweest.


Datum: 30-01-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik dacht dat in de jaren zestig Betsy van de Waardenburg in dit hotel zat. Corrigeer me als ik het fout heb.


Datum: 30-01-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Betsy was de dochter van Marinus Morgenstern en was met Van de Waardenburg getrouwd. Zie ook foto 3568


Datum: 31-01-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Willie van de Waardenburg heeft hier inderdaad in gezeten, hij was mijn huurbaas van café de "Halte" op de Hoogstraat. In Continental kon je in de jaren 70 meer dan 100 verschillende bieren drinken.