EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

36602

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Brandstoffenhandel

Onderwerp 3.:

Jennissen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jennissen brandstoffen ook voor u -Woenselsestraat 280

Beschrijving

Hier vestigden mijn grootouders Jacobus Jennissen en Cornelia Laumen zich vanuit Limburg naar Eindhoven. Aanvankelijk in een oud huis dat door brand werd verwoest, waarna dit huis werd gebouwd. Achter het pand bevond zich een mooie moestuin en ook werden er op het terrein stallen gebouwd met voorzieningen voor paarden en wagens voor het vervoer.


Geplaatst op

28-01-2016

Reacties:

Datum: 28-01-2016
Naam: Eric Kemperman  
img

Al die voorzieningen duidelijk in beeld op foto 22397.


Datum: 29-01-2016
Naam: Astrid Koppens - Jennissen  
img

Hallo Jurrie, het klopt inderdaad, mijn vader was Willie Jennissen, wij woonden op Woenselsestraat 287 schuin tegenover de vroegere jongensschool. Was jouw vader Henk Hofs? Ik kan me wel herinneren dat hij destijds bij ons geholpen heeft. Ik ben ook met mijn ouders destijds bij jullie op bezoek geweest. Ik weet niet meer precies waar jullie toen woonden. Mijn vader is met 58 jaar in 1973 al overleden, mijn broers waren toen al werkzaam in de kolen- en oliehandel. Helaas is met de komst van het aardgas de handel steeds moeilijker geworden: uiteindelijk zijn zij begonnen met de verharding van terreinen vooral voor de boeren en bedrijven in de regio. Op het moment is de infra nog steeds een belangrijk onderdeel van Jennissen Son Aanneming B.V., gevestigd op Industrieterrein Ekkersrijt te Son.


Datum: 29-01-2016
Naam: Jurrie Hofs  
img

Ik heb er alleen van gehoord, maar de naam was Willie Jennissen, destijds kolenboer van de Woenselsestraat. Ongeveer in 1954 heeft mijn vader zijn been gebroken en Willie heeft in die tijd de melkwijk gedaan in Woensel West. Mijn vader heeft in zomer 1955 Willie met het bezorgen van kolen geholpen. Zo was het vroeger met kleine zelfstandigen.


Datum: 29-02-2016
Naam: Ben Damen  
img

De oude Sjaak Jennissen (vader van o.a. Toon en Willy) kocht de kolenhandel in de jaren twintig(?) over van Tinus van Berkel of Willeke van Berkel. Vermoedelijk was het Willeke, want Tinus verkocht zijn zaak in de jaren vijftig aan Jantje v.d. Linden, eigenaar van de beruchte danszaal. Willeke was later eigenaar van café de Tramhalte, waar later zijn schoondochter Truus van Berkel in zou komen.


Datum: 02-03-2016
Naam: Ad Roxs  
img

Volgens mij was dit het huis van Toon Jennissen, die er woonde met zijn vrouw en twee dochters en die ook een kolenhandel had. Later is hij voor zover ik weet verhuisd naar Tongelre.


Datum: 04-03-2016
Naam: Antoon Franse  
img

Klopt Ad, Toon verhuisde naar 't Hofke in Tongelre. Jan van de Linden kwam als ik me goed herinner begin jaren '50 vanuit St. Oedenrode met vrouw en drie kinderen, Wim, Ad en Annie, naar de Woenselsestraat, waar achter het café en de naastgelegen panden de kolenloodsen stonden, dus tegenover Toon Jennissen. Achter de loodsen stond een boomgaard. Ad v.d. Linden heeft bij mij in de klas gezeten op de Petrus Canisiusschool aan de Pastoriestraat.


Datum: 04-03-2016
Naam: Ben Damen  
img

Klopt helemaal Antoon. Alleen zoon Nico wordt hier vergeten, de enige uit het gezin die nog in leven is. Annie overleed op jonge leeftijd tijdens haar zwangerschap. Ad is enkele jaren geleden overleden.


Datum: 01-03-2017
Naam: Corry van den Eeden  
img

Beste Astrid, Stomverbaasd hier een oude foto van het grootoudershuis te vinden! Fantastisch! Het is precies zoals ik me kan herinneren uit mijn kindertijd. Er stond ook ergens naast het huis een hondenkooi met een herdershond Herta genaamd erin. De binnenplaats met de stallen en de boomgaard erachter kan ik me ook herinneren. Bestaan daar nog foto's van? Vele groetjes, je nicht Corry uit België.


Datum: 05-03-2017
Naam: Astrid Koppens - Jennissen  
img

Hallo Corry, heel toevallig kijk ik vanavond op de site van Eindhoven in beeld en zie jouw reactie. Wij hebben deze foto van het huis van onze grootouders al jaren in ons bezit en ik vond dat deze foto terecht op deze site moest worden geplaatst.
Overigens is er in 2016 een boek van de Woenselsestraat en zijstraten uitgekomen. De heer Ben Damen, zie boven vermelde bijdragen van hem, heeft dit boek met vele verhalen en foto's uitgebracht. Ook het huis waar opa woonde in de Reestraat nadat ome Toon de zaak had overgenomen staat erin. Je zult zeker veel herinneringen aan hem met name hebben, jouw moeder kwam hem destijds heel vaak bezoeken. Overigens de hond Herta in zijn hondenren was niet bij opa maar bij ons achter in de tuin: onze herder heette nl. Herta. Mijn e-mailadres kun je vinden onder deze reactie.
=== Volgens mij heetten destijds alle Duitse herders Herta, niet? = (Red. Tini) ===