EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

36667

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

534 Blixembosch-Oost

Straat:

Philipswijk

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philipswijk vanuit de lucht

Beschrijving

Philipswijk. Voor de aanleg van de woonwijk "De Tempel" moest dit unieke wijkje wijken. De Tempellaan loopt er nu dwars doorheen. Enkele woningen werden gespaard en die maken nu deel uit van de wijk Blixembosch Oost. Voor een fotoserie over de sloop van de woningen en de aanleg van de Tempellaan zie foto 36666


Geplaatst op

19-02-2016

Reacties:

Datum: 21-02-2016
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat was een gehuchtje op zich. Die Philips-mensen waren echt verwend door Philips. Bij mijn weten waren het mensen uit het noorden van het platteland. Dorpers.


Datum: 21-02-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Daar was over nagedacht. Philips liet daar kleine boeren wonen met een groot gezin. Die kinderen waren op het platteland werkloos, maar konden bij Philips meteen aan de slag. Vader boer liep dan tegen zijn pensioen aan en kon hier in Philipswijk wat verder boeren. Hij kreeg een grote tuin waarop hij groenten en zo kon verbouwen en zijn kinderen hadden een toekomst in Eindhoven. Wat wilde je nog meer? En het mes sneed aan twee kanten, voor Philips een stuk of acht werknemers erbij in één huisje.


Datum: 24-02-2016
Naam: Gijp Rebel  
img

Philips deed wat andere bedrijven zoals Bata met Batadorp en de zinkfabriek in Budel met Budel-Dorplein deden voor hun nieuwe medewerkers. Met sportverenigingen, fruittuin, gezondheidszorg, scholing en ETOS deed Philips meer. De oorzaak en de noodzaak van het "werven in den lande" staat beschreven in de twee boeken die ter gelegenheid van Eindhoven 750 jaar stad zijn uitgegeven.
Overigens is de grond aangekocht van de gemeente Son en niet van de toenmalige gemeente Woensel. Met een beetje fantasie zie je in de vorm een gloeilamp.


Datum: 23-11-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

De weg linksboven heet nu Esperheide, de weg middenboven op de foto gaat naar de Heerenweg en rechtsboven ligt de Tempelstraat naar Vaartbroek.