EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3759

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

213 Elzent-Noord

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slijterij / Wijnhandel

Onderwerp 3.:

De Graauwe Hengst

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Graauwe Hengst

Beschrijving

Gister (ma 3 april 2006) slijterij de Graauwe Hengst binnengelopen, blijkbaar voor velen een 'landmark'. De heer Thomassen heeft in zijn zaak een aantal foto's hangen die ik ter plekke gefotografeerd heb. Dit is de zaak op de Stratumsedijk 66 vlak NA de verhuizing naar Aalsterweg 2.


Geplaatst op

04-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-08-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Helaas, De Graauwe Hengst bestaat niet meer. Na het onlangs plotseling overlijden van de eigenaar, is de zaak definitief gesloten.


Datum: 03-02-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Is men hier bezig om het pand te slopen? De dakpannen zijn er al af. Tegenwoordig ziet de Stratumsedijk er (helaas) heel anders uit.


Datum: 07-02-2011
Naam: An de Groof  
img

Dit is nog op de Strijpsestraat, waar de zaak oorspronkelijk was.


Datum: 07-02-2011
Naam: W. Damen  
img

Beste An,
Zie foto 3772, daar ziet men huisnummer 66. Dus dit is aan de rechterkant van de Stratumsedijk gezien vanaf de stadkant.
Omdat slagerij Ronnen op de Stratumsedijk 86 zat, is het aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, dat de bewuste foto wel degelijk op de Stratumsedijk genomen is en niet de Strijpsestraat.


Datum: 06-03-2012
Naam: Peter Thomasse  
img

Beste An,
meneer Damen heeft gelijk. Het pandje op deze foto staat op het punt gesloopt te worden, en stond aan de Stratumsedijk, vlak bij het Stadswandelpark. Vervolgens is deze slijterij teruggekomen onder de dubbele naam " De Graauwe Hengst en Eindhovense Wijnhandel" aan de Aalsterweg 2, waar Piet en Leny Lemmens de zaak samen tot 1986 hebben bestierd. Piet werd ziek en heeft de zaak destijds overgedragen aan mijn vader Chris Thomasse. Onze pa, een volle neef van Piet Lemmens, heeft deze zaak tot maart 2008 gerund, samen met mijn moeder Bertine. Na een plotselinge ziekte waaraan onze pa niet lang daarna is overleden, is de zaak opgehouden te bestaan. Na lang leeg gestaan te hebben is de winkelruimte onlangs weer door een andere ondernemer betrokken.

Maar An, wat misschien voor u interessant is om te weten, is dat de zaak die u bedoeld op de Strijpsestraat nr. 96 van mijn opa Jan(tje) Thomasse is geweest. Die zaak heette ' Slijterij De Arend'. Opa heeft er tot 1964 in gezeten samen met zijn vrouw Corry. Daarna heeft mijn vader die slijterij ook nog tot 1969 gehad. Weer daarna is de zus van mijn vader, Corry, met haar man Ton van der Kruijs er mee verder gegaan, ik meen tot begin jaren '80.