EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

38135

Bijdrager:

Jaar:

1911

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vliegshow Woensel

Beschrijving

In de Bleriot ééndekker zitten links Frits Notten en rechts Bastiaan Ansems. Rechtsvoor in pak is de vermaarde vliegenier Jan Olieslagers uit België. Tussen de wielen van zijn vliegtuig zit vliegenier Van Bussel.


Geplaatst op

29-03-2018

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-04-2018
Naam: Mathi Prygoda  
img

Jan van Brussel was een Rotterdamse aviateur. Burgemeester De Vries van de gemeente Woensel organiseerde op 13, 14 en 15 augustus 1911 vliegdemonstraties op de Woenselsche Heide waar Jan van Brussel zijn kunsten kon laten zien. Het vliegveld op de Woenselsche Heide lag op vijf minuten van de tramhalte Woensel. Bron: Peel en Maasbode van 9-8-1911.


Datum: 17-06-2022
Naam: K.J. Sijsling  
img

Op deze foto is absoluut geen Jan Olieslagers uit België te zien. Olieslagers heeft nooit te Woensel gevlogen. Rechtsvoor in pak staat niet Jan Olieslagers maar de aviateur Jan van Bussel (uit Rotterdam). (De persoon zittend tussen de wielen is waarschijnlijk een mecanicien van hem.) Vergelijk ook met foto 10463 Collectie Van Poppel: 6393 van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Deze foto kunt u vlot vinden via de link www.rhc-eindhoven.nl/collectie?mivast=48&miadt=48&mizig=76&miview=ldt&milang=nl&micols=1&misort=last_mod%7Cdesc&mizk_alle=mecanicien