EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

40305

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Stadswandelpark

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Stadsparken

Onderwerp 3.:

Stadswandelpark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Zwemster, Stadswandelpark

Beschrijving

In het Stadswandelpark staan diverse beelden en andere kunstobjecten. Eén daarvan is De Zwemster, een bronzen beeld uit 1978 vervaardigd door de Nederlandse beeldend kunstenaar Nicolaas "Nic" Jonk uit Alkmaar (1928-1994). Het stelt een gestileerde vrouwenfiguur voor met opspattend water.
Nic Jonk stond vooral bekend om zijn voluptueuze beelden van mythologische voorstellingen, vrouwen en dieren. Het beeld staat bij de grote vijver. (Red.)


Geplaatst op

19-09-2022

Reacties:

Datum: 04-04-2024
Naam: Hans  
img

Hallo Peter. Jij lijkt interesse te hebben in kunst, met name beelden in het Stadswandelpark. Ik ben op zoek naar informatie over een bepaalde, tijdelijke tentoonstelling van beelden (kunstobjecten) in het Stadswandelpark, gehouden gedurende lente/zomer, rond 1969-1972. Ik heb gezocht naar “beeldentuin” en “beeldenpark”. Hier in de V.S. wordt dat vaak “sculpture garden” genoemd, vandaar. Maar ik heb helaas niets kunnen vinden. Weet jij daar misschien meer over? Het enige wat ik me herinner is een drijvend object ter hoogte van dat witte bruggetje. Bedankt voor de moeite, Hans van der Weijden P.S. De naam Peter Vermeulen komt mij bekend voor, maar jij bent waarschijnlijk niet de enige Peter Vermeulen in Eindhoven :) (Gestel/Blaarthem?).