EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

42044

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

433 Hondsheuvels

Straat:

Orpheuslaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

De Hondsheuvels

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Hondsheuvels

Beschrijving

Sportpark De Hondsheuvels in Woensel-Zuid, gezien vanuit het noorden.
Onderaan de foto zien we de Orpheuslaan, aan de andere kant van het sportpark de Onze Lieve Vrouwestraat (rondweg), die het sportpark scheidt van het terrein van de Technische Universiteit.
Rechtsboven zien we het complex van de Fontys Paramedische Hogeschool. Ook de sociale studies zijn hier gevestigd. Rechts, aan de Ds. Theodor Fliednerstraat, ligt bovendien het Máxima Medisch Centrum locatie Eindhoven, het vroegere Diaconessenhuis.
Centraal op het sportpark ligt het veld van RKSV Woenselse Boys. Deze voetbalvereniging begon haar bestaan onder de naam De Scheerkwasten, de naam die aan deze club verbonden carnavalsvereniging nog altijd draagt. Op het sportcomplex ligt linksboven in de hoek de atletiekbaan van Eindhoven Atletiek (een fusie van Olympia en PSV Atletiek).
Links scheidt de Dommel de stadsdelen Woensel-Zuid en Tongelre, met daar weer links van de Karpendonkse Plas. Daar is juist het Internationaal Concours Hippique Eindhoven bezig, een wereldwijd vermaard paardensportevenement. De campers en trailers die onder het hoofdveld van RKSV Woenselse Boys staan geparkeerd zijn dan ook waarschijnlijk van de deelnemers aan het ICHE.
Zie ook foto's 42045 en 42047.


Geplaatst op

13-07-2023

Reacties:

Datum: 13-07-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Alleen de voetbalvereniging Woenselse Boys wordt hier vernoemd als bespeler van de velden op dit sportpark maar in het verleden heeft hier volgens mij ook nog gespeeld voetbalvereniging de Spechten en heden ten dage volgens mij nog de verenigingen Pusphaira en Rust Roest