EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4226

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Julianastraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Houtindustrie / Houthandel

Onderwerp 3.:

De Houtwinkel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Houtwinkel in de Julianastraat.

Beschrijving

De vader van Peter voor zijn Houtwinkel aan de Julianastraat 50-52.


Geplaatst op

23-05-2006

Reacties:

Datum: 24-05-2006
Naam: Willem Kuhr  
img

Ik ben zelf geboren en getogen in dat deel van de Julianastraat en moest als kind in de winter vaak aanmaakhoutjes halen voor de kachel. In het midden van de zagerij stond een houtkachel, die flink brandde. Het rook er altijd zo heerlijk naar hout. Volgens mij waakte er ook een grote herdershond op het terrein. Dit alles is allang weg en er staat nu een appartementengebouw. Ik heb hier goede herinneringen aan.


Datum: 25-05-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Ikzelf heb er ook mooie en minder mooie herinneringen aan. Het was wel eens een bivakoord als we iets stouts hadden gedaan. We moesten dan opruimen, onkruid wieden etc. De werkplaats, zoals wij die noemden, is verleden tijd geworden in 1982, toen mijn vader overleed. Bekend is onder meer dat er rond het einde van de oorlog gewerkt is aan een camera van Nederlandse makelij. Een toestel met toebehoren en een foto daarmee gemaakt, alsmede alle werktekeningen, zijn gedoneerd aan museum Kempenland in Eindhoven. Ook zijn er kano's gemaakt die dan te water werden gelaten in den Elzent tegenover het Mariencollege. Een rij van zes zeer grote en fraaie bomen herinnert daar nog aan. Deze bomen zijn daar geplant door mijn opa. Binnenkort meer daarover. Het huis op no. 52 behoorde destijds aan mijn oma.


Datum: 26-05-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Ja, Arthur, laat maar eens zien op de site, die kanoverhuur, prachtige oude foto's. Met de Dommel en op afstand hotel Parkzicht. Maar over deze houtwinkel, let even op, ook jij Peter. Weet je dat er ooit met een Jeep binnen is gereden? Door een manneke van een jaar of 10? De dader? Jan de Groot. Hij had onze vader z'n Jeep weggehaald en bij jullie de winkel ingereden. (Zie 't boek: 't Pollingstraotje Verhaal 31: Zjiep)


Datum: 26-05-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Nou Hennie, dat verhaal is mij in het geheel niet bekend. Wanneer zou dat geweest moeten zijn? Ik ken ook geen Jan de Groot. Wat jammer toch dat ik het onze pa niet meer kan vragen. Bedankt toch voor de tip.


Datum: 18-05-2008
Naam: Bert Pompe  
img

Volgens mij heeft Rob Jansen van het gelijknamig aannemersbedrijf (nu Jansen-Huybregts) er zijn bedrijf gehad en laten opgroeien. Hij heeft ook de achterplaats omgebouwd tot wat het nog steeds is, een werkloods. Is (door een heel apart verhaal) sinds 1995 gehuurd en bewoond door Wolf Ciecierski en Uschi Jurk uit Regensburg (D). Zij wonen en werken er nu (2008) nog steeds.


Datum: 24-11-2009
Naam: Bernie van der Heiden-Verbaken  

Ik was het buurmeisje van Willem Kuhr en ik herinner me nog goed de zagerij van Van Gansewinkel. Het was daar binnen een heel apart sfeertje. Ik was 12 toen wij uit de Julianastraat verhuisden naar de Sophia van Wurtemberglaan, samen met mijn broer Hans en zus Margo.