EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

45114

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
TH

Beschrijving

De TH in aanbouw. Professor Doctor Henk Dorgelo was de eerste rector magnificus van deze Technische Hogeschool, naar hem is later de Professor Doctor Dorgelolaan, een belangrijke invalsweg van de binnenstad, genoemd.
In 1986, bij het 30-jarig bestaan van de Hogeschool, werd de TH verheven tot TU, Technische Universiteit. Op de foto is te zien dat de omgeving van de TH nog grotendeels onbebouwd is, ook de John F. Kennedylaan en de Fellenoord liggen er nog niet. Rechtsonder zien we in het verlengde van Den Dolech zelfs nog de Brugstraat met daaraan de Woenselse Watermolen waaraan de woonwijk die hier nu ligt zijn naam dankt. De straatnamen hier dragen namen van bekende watermolens in de omgeving zoals Bisschopsmolen en Venbergsemolen.
Ook de TU/e zelf is behoorlijk gegroeid. Waar op de foto nog slechts een deel van het immense universiteitsterrein (inmiddels campus genoemd) is bebouwd is de TU/e tegenwoordig een wirwar van lesgebouwen, faculteitsgebouwen en bedrijfsgebouwen. En ook woongebouwen, want sinds de jaren 2020 kunnen studenten op de campus wonen in één van de diverse woontorens. Het is inmiddels een dorp op zich, met zelfs eigen winkels zoals een Spar University, een supermarkt met zijn assortiment toegespitst op het jachtige studentenleven.
Zie ook foto's 3152, 18887, 29579, 39890 en 39983.
 


Geplaatst op

18-04-2024

Reacties:

Datum: 22-04-2024
Naam: Eric Kemperman  
img

De datering klopt hier niet. De TH is inderdaad gesticht in 1956, maar deze foto is van wat later. Ik vermoed 1965, het auditorium is in aanbouw.