EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

45886

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuwe bestrating binnenstad

Beschrijving

Sinds 2018 een veel besproken onderwerp, de nieuwe bestrating voor de binnenstad. Op de hoek Nieuwstraat-Markt ligt een teststrook voor de ingang van het winkelcentrum Heuvel. De gemeente wil voor miljoenen alle rode steentjes in het centrum gaan vervangen, omdat die steentjes uit de tijd zijn, te veel vuil vasthouden en bij regen glad zijn. De keuze lijkt te gaan vallen op asfalt.


Geplaatst op

09-01-2019

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-09-2022
Naam: bert van herk  
img

Dit was van het begin af aan al gedoemd te mislukken. Ik heb hier al eens over geschreven en ik heb hier in 2019 foto's van gestuurd maar die zijn nooit of nog niet geplaatst. De betonblokjes zaten vol vlekken, kauwgom en platgetrapte peuken en dat is moeilijk te verwijderen. Dat weet zelfs een kind, maar de architecten schijnbaar niet. En nu is het al vervuild. Dit gaat weer geld kosten om het op te knappen, zoniet alles verwijderen. En nu staat in het E.D.: "Nu al zorgen al zorgen om de nieuwe bestrating in de Eindhovense binnenstad, stenen worden vies en het asfalt is een racebaan". Ze leren het nooit. Welke scholen hebben ze gehad, vraag ik mij af.


Datum: 13-10-2022
Naam: bert van herk  
img

Het Eindhovens Dagblad meldde: "Nu al kopzorgen om ‘vieze’ nieuwe bestrating. Reinigen met hogedrukspuit kan niet" en spreekt van enorme vlekken, bandensporen en aangekoekte kauwgom op de nieuwe bestrating op het Stratumseind. De schoonmaak wordt bovendien bemoeilijkt omdat de hogedrukreiniger niet gebruikt mag worden. Dit vertelde ik al toen bekend werd welke stenen er gebruikt gingen worden, en die zo trots aangeprezen werden. Dit is gedoemd te mislukken, het kost de gemeente weer bakken geld. Dat zullen ze niet toegeven, maar dat is bekend. Bij de stippen van het verleden zitten nu ook de vlekken van het heden. Dit is echt om te lachen, en dit willen ze in de hele stad doen. Ik ben benieuwd wat er komen gaat.