EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4676

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kruisstraat 106a

Beschrijving

J. Hendrikx Grammofoonplaten. Na een tijd op de Nieuwe Fellenoord nu weer op de Kruisstraat. Is Ria een dochter? Vertel eens wat meer over Jo en Fried en Angela.


Geplaatst op

19-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hans, de firmanaam was New Sound, eerst gevestigd aan de Nieuwe Fellenoord (nr. 6?). Jo was trouwens ook een goeie jazz-muzikant!


Datum: 19-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Mijn vader kocht platen bij New sound op de nieuwe Fellenoord. Vanaf de Kruisstraat dacht ik het vierde of vijfde huis rechts. Ik mocht altijd mee om deze platen te luisteren met 2 hand/koptelefoons. Deze platen heb ik nog met daarop de mooie blauwe stickers met het adres van New Sound.


Datum: 30-08-2006
Naam: K. Kuijken  
img

Klopt Mari, eerst had je op de hoek Kruisstraat - N. Fellenoord een bruidshuis dit was van de broer van Hendrikx. Dan zat er een kaas en zuivelhandel, daarnaast een stomerij en dan kwam New Sound (Pietje Plaat genoemd in de omgeving). Dan kreeg je een onderdoorgang en in het laatse huis was een schildersbedrijf gevestigd. Daarna kreeg je een voetbalveld en dan de rijtjeswoningen.


Datum: 28-12-2006
Naam: Fred Hendrikx  
img

Jo Hendrikx was een broer van mijn vader Jan Hendrikx. Jo was getrouwd met An en hadden een dochter Daphne genaamd. Mijn vader had samen met zijn vrouw Annie de kledingzaak Anja op de hoek Kruisstraat / Nieuwe Fellenoord na eerst in de noodwinkels op de Nieuwe Fellenoord begonnen te zijn.
Naast New sound zat een meubelzaak Artisan.


Datum: 04-01-2007
Naam: Antoon de Lepper  
img

Hallo Fred, waar zat jullie eerste (nood-)winkel in de Nieuwe Fellenoord? Daarna, zaten eerst alleen op de hoek en langs jullie Cor Seegers de melkboer, later kaasboer in het groot, en toen hebben julle het pand erbij gekocht van Cor Seegers. Wie heeft er voor Cor Seegers in jullie pand gezeten ?


Datum: 04-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Tja Fred ze vragen je in het openbaar het hemd van je lijf. Kan ook moeilijk anders zo zonder e-mailadres.


Datum: 21-07-2007
Naam: John Van Wijgerden  
img

De dochter Daphne ken ik nog van de Santa Maria ook op de Kruisstraat.


Datum: 20-07-2009
Naam: Wil van Melis  
img

Het was inderdaad New Sound. Ik was in mijn vroege jaren (nu nog steeds) DJ en al mijn geld ging naar de familie Hendrikx. Had vroeger ook gedraaid bij Santa Maria en daar ken ik John van Wijgerden ook van (Goofy) En hij kon heel goed tafelvoetballen haha


Datum: 22-07-2009
Naam: Fred Hendrikx  
img

Antoon, refererend aan je vraag van 04 januari 2007 ( jawel hoor ! ). Waar mijn ouders de zaak begonnen zijn weet ik niet precies maar het moet achterin de Nieuwe Fellenoord geweest zijn, ik dacht in 1948 of 1949 richting de groentenboer van Janssen die voor mijn gevoel als laatste pand voor de Boschdijk gelegen was.
Voor Cor Segers heeft er volgens mij Fam.van Luijt ingezeten die iets in verlichting deed, maar misschien weet iemand anders daar nog nadere informatie aan toe te voegen.


Datum: 30-01-2010
Naam: Joep Schouten  
img

Mijn moeder was een grote Freddy Quinn-fan. Ik denk dat alle singeltjes die wij in huis hadden begin jaren '60 kwamen van New Sound op de Nieuwe Fellenoord. Als ik dan kwam draaide meneer Hendrikx de plaatjes vaak via de luidsprekers zodat je niet door de koptelefoon hoefde te luisteren. Ook de pick-upnaalden werden hier gehaald. Ik werd nog wel 'ns gematst met de naalden, want ja met 't beetje zakgeld dat je had en dan DJ willen spelen kostte behoorlijk wat geld die tijd. Volgens mij kostten de naalden die ik gebruikte toen fl. 1,95 per stuk. Ik kreeg er dan 2 voor fl. 3,50. Ja, dat waren nog 'ns tijden.


Datum: 02-07-2012
Naam: Marc Heijnen  
img

Ik kocht altijd stripboeken bij "Wapi" op Kruistraat 100. Nu mijn kinderen ze gevonden hebben, zag ik de stickertjes weer in de boeken.


Datum: 17-03-2013
Naam: Annemieke van Nunen-Wijn  

Reactie op 22 juli 2009: groenteboer Janssen was inderdaad het eerste pand vanaf de Boschdijk. Daar tegenover zat mijn vader met herenkapperszaak Wijn. In 1960 zijn we verhuisd naar de Gildelaan. Naast ons zat iemand die deed in neon-verlichting. Schuin tegenover ons zat meubelzaak van Tuyl.
<<< Annemieke, mogen we je e-mailadres ook weten? (red.) >>>


Datum: 17-03-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Annemieke, op foto 21428 zie je de zaak van groenteboer Janssen. Jammer dat jouw vader's kapsalon op dat plaatje net niet zichtbaar is.


Datum: 18-03-2013
Naam: (Anne)mieke van Nunen-Wijn  
img

Ja inderdaad, de kapsalon zit net achter het pand van Burgers. Even wat recht zetten: het was Brabants Binnenhuis en niet meubelzaak van Tuyl schuin tegenover ons.