EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5292

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

Zomeravondvoetbal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
FC Geldzaken.

Beschrijving

Foto van een elftal dat werd gevormd uit spelers die werkzaam waren aan of in de nabijheid van de loketten van het postkantoor in Eindhoven. De afdeling Geldzaken om precies te zijn. Zij speelden niet een Bedrijfs(zomer)avondcompetitie, maar alleen vriendschappelijk. Vaak werden die wedstrijden gespeeld bij Huize Providentia te Sterksel. En dan aanleggen bij de Gouden Leeuw in Heeze. De spelers: staand v.l.n.r. Gerard Gijsbers, Clary Collee (beschermvrouw), Harrie van Limpt, Jo van Casteren, Wim Kempkens, Joep Verhulst en Toon Schalkx. zittend v.l.n.r. Thieu Janssen, Jan van der Weegen, Hans van den Bragt, Toon van Dun, Jan Kerkhof en Leo Brekelmans.


Geplaatst op

06-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sportieve vent, die Jan van der Weegen. Hij was ook fanatiek in de wielrennerij bij Wilhelmina. Samen met zijn vrouw runde hij ook nog een rijschool. Ik heb daar in 1975 mijn rijbewijs bij mogen behalen. Bij de PTT was hij volgens mij chef geldzaken. Wim Kempkens was naar mijn weten op een gegeven moment directeur. Beiden ken ik in ieder geval nog van de tijd dat ik bij mijn vader op postkantoor Hoogstraat 73 stond.


Datum: 07-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jan was sous-chef Loket- en Gelddiensten zoals dat in het ambtenarentijdperk heette en ook voorzitter van Wilhelmina die hun thuishaven - meen ik- bij Bal van Gennip hadden.
Net als Wim Kempkes was ook Jan Kerkhof directeur. Hij volgde eind tachtiger jaren Wim Kempkes om gezondheidsredenen op.


Datum: 07-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En voor Wim Kempkens was het Mijnh. vd Kamp, die directeur was. Beiden heb ik nog meegemaakt. Jan is volgens mijn vader trouwens ook nog chef (sous) pakketdienst geweest. Jan van de Laar staat hier niet bij. Was dacht ik ook chef van iets, maar blijkbaar niet zo sportief.


Datum: 23-10-2006
Naam: Gerard Gijsbers  
img

Ben, Ik mis jou wel op deze foto. Jouw strijdkreet Hoema, hoema, de Brekel speelt op poema ligt bij mij nog vers in het geheugen.


Datum: 24-10-2006
Naam: Rene xx  
img

Ik zal t maar geloven dat je 't bent
Echt erop lijken doe je niet Gerard Gijsbers. Maar hij staat wel langs 'n leuke dame. Dit is 't enigste herkenbare.


Datum: 03-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Leuk om nog via deze weg oude bekende uit Tongelre - Villapark te zien. Joep Verhulst woonde op de hoek van de Wouwermanstraat en Tongelresestraat en Hans van den Bragt van de Tongelresestraat. Hans woonde tegenover de Jongensschool Carolus Borromeusschool, langs de groenteboer van Meulendijks.


Datum: 06-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nou Rene, het is toch echt de enige echte Gerard Gijsbers, "de Gijs" voor de post-intimi. Voetballen doet ie niet meer zo, maar clarinet spelen destemeer: bij het Eindhovens Seniorenorkest. Nee, niet bij de Eindhovensche TNT-Harmonie, maar dat zal binnenkort wel veranderen. Zo'n echte postman als "de Gijs" kan volgend jaar toch niet ontbreken als de harmonie haar 75-jarig jubileum viert. En Gerard, "d'n Brekel"speelt al een tijdje niet meer op Puma maar op Fender: mijn basgitaren!


Datum: 18-05-2009
Naam: Wim Habraken  

Hallo die Leo! Leuke foto. Thieuke Jansen (emme emme ze lachte tege me!) dat was volgens mij wel een van de markantste mannen van oude post, hoewel: er liepen er wel meer rond met een apart en leuk verhaal. Wat is iedereen nog jong en glad. Helaas zijn er alweer een paar van overleden. Ik denk trouwens dat alles wat erop staat wel inmiddels met pensioen of in VUT is. Jij ook Leo? Ik mis Henk Jansen, zoon Thieu.


Datum: 06-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Vreemd dat je je mijn vader, Jan van de Laar, zo slecht herinnert Giovanni. Hij was zeer sportief en speelde ook in dit voetbalteam. Jammer dat hij niet op deze foto staat. Ook was hij jarenlang scheidsrechter bij HTCC, trimde jarenlang iedere zaterdag (met een long) op de Herdgang en speelt tot nu toe (hij is inmiddels 86 jaar) iedere week petanque bij petanqueclub Vacansoleil waar hij ook ruim 25 jaar penningmeester is geweest. Hij was geen chef van iets maar eerst chef pakketpost op het hoofdpostkantoor en daarna jarenlang chef geld- en loketdiensten. In die functie zal hij regelmatig kascontrole hebben gehouden op het postkantoor in de Hoogstraat 73. In die tijd waren van de Kamp en Kempkens directeuren en was Jan van der Weegen sous-chef.


Datum: 07-07-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja Mark, vrij uitzonderlijk dat je vader hier niet bij staat, hij was er inderdaad vrijwel altijd bij! Maar ook andere min of meer vaste spelers ontbreken op dit plaatje. Ik denk aan Henk Janssen, Ben Spelbrink, Evert den Boer, Herman Raats en ook mijn persoontje. Jouw pa had, meen ik, steevast zijn HTCC-kousen aan als ie speelde. Deze foto is genomen in het stadion van Huize Providentia in Sterksel. We speelden daar a.h.w. altijd thuiswedstrijden. Uit speelden we het liefst op velden waar het na de wedstrijd goed eten en drinken was, bijv. tegen de broeders in Venray. Maar ook op Eikenburg en natuurlijk het jaarlijkse districtstoernooi op De Ruwenberg in Sint Michielsgestel. Mooie herinnering!


Datum: 08-07-2009
Naam: Paula Swinkels-Heijink  
img

Een van de vaste supporters van deze groep was ikzelf (Paula Heijink), en toen ik later mijn huidige man (Martin Swinkels) leerde kennen was hij ook vaak van de partij.Hij voetbalde toen bij Veloc in een lager elftal, en in een vriendschappelijke wedstrijd met zijn elftal tegen het elftal van geldzaken zijn ze op een zaterdag vakkundig afgedroogd zoals dat heet. Grote man in dit duel was toen Henk Janssen.


Datum: 08-07-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jazeker Paula, helemaal waar! En jouw Martin is volgens mij ook nog diverse malen fluitist geweest bij wedstrijden van de FC Geldzaken. Klopt, ook jij was zo'n "beschermvrouw", net als Clary die we toen ook vaak Klaartje noemden. En jij ook al niet op deze foto!
Misschien - net als Henk wellicht- "dienst" gehad bij de Bond van Zaterdagvliegers?!?


Datum: 09-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Er moet toch ook een foto bestaan van de PTT-bestellers? In de jaren 70 heb ik vele jaren vakantiewerk gedaan bij de PTT op het hoofdpostkantoor Naast de treindienst (de post werd toen nog, vooral 's nachts, in postzakken vanuit het hoofdkantoor, via een tunneltje, naar perron 3 en 4 gebracht waar ze op speciale posttreinen werden geladen), heb ik vaak in de bestelling gezeten. 's Morgens vroeg de post voor mijn wijk sorteren en op looproute indelen. Als er pakjes moesten worden bezorgd (of een aangetekende brief) werd op dat huisnummer de brief omgedraaid zodat je wist dat je op dat adres nog iets extra's moest doen. Daar werd je natuurlijk ook door collega's mee gedold. Een behulpzame besteller had het kaartje juist niet omgedraaid zodat je achteraf weer helemaal terug moest fietsen. Andersom ook, een willekeurige brief was omgedraaid zodat je je hele fietstas onderzocht naar een pakje. En terug op kantoor niks laten merken.... Destijds mochten we pas om 8 u met de post op weg om rond 12 u terug te komen voor de zgn 2e tranche, de middagbestelling. Natuurlijk was het vakantiewerk en in de zomer heerlijk weer zodat het voor mij het ideale vakantiewerk was. Maar de vaste PTT-bestellers waren prachtige collega's voor een menneke als ik toen was. Je hoorde er helemaal bij, mocht meekaarten in de pauze en genieten van hun vele verhalen. Kan me niet voorstellen dat die ploeg geen voetbalteam had en daar moeten ook foto's van zijn. Zeker van "de fluiter", onze gezellige postbode Kanters die ook de Olympialaan in Strijp deed. Je kreeg meteen goeie zin als hij langskwam.


Datum: 09-07-2009
Naam: Paula Swinkels-Heijink  
img

Kanters, was dat Henk Kanters de fanatieke PSV supporter?