EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53806

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Columbusstraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Columbuskamp

Beschrijving

Het Columbuskamp was een woonerf met een aantal houten woningen. Ze waren onder meer bestemd voor arbeiders die van elders naar Eindhoven kwamen. Op het terrein was ook een ontmoetingsruimte. Daar werden films gedraaid, er was een hobbyclub en er werden naailessen en andere cursussen gegeven. Tot de andere voorzieningen hoorde ook een soort badhuis. Na de afbraak is er een nieuw buurthuis gebouwd aan het Rosspad. Dat werd in 1981 door brand verwoest.De Columbusstraat lag in het gebied waar nu de woonlijk Woenselse Watermolen is. Andere foto's van dit woonerf: 2036, 2037, 9486, 18670 en 24345. (Red.)


Geplaatst op

08-09-2022

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-09-2022
Naam: Martin Swinkels  
img

Een badhuis heeft er ook gestaan op de Johannes van der Waalsweg (zijstraat Lijmbeekstraat en rondweg) en ook een ergens in Stratum. Beide zijn er niet meer.


Datum: 13-09-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat klopt meneer Swinkels, daar heeft er inderdaad een gestaan, ik ken het nog uit de jaren vijftig. De mensen waren toen nog niet in het gelukkige bezit van een douche zoals nu. Dat ging toen nog in het badhuis of in een emmer of teil in de keuken thuis. Ik ben zelf als kind altijd in de teil gewassen door mijn moeder en heb er nog foto's van. Wij hadden in de Halvemaanstraat ook geen douche. Pas in begin jaren zestig kregen we er een. Ik heb zo'n badhuis nooit iets gevonden, maar ik ben er vaak langs gelopen en zag er mensen in en uit lopen met een handdoek om hun nek. Het moet daar in de winters goed koud geweest zijn. Als de buitendeur open ging als je er langs liep, dan keek je in een gang met van die gele tegels, bah, bah. Ik moet er niet aan denken om mij daar te douchen, je stond gegarandeerd regelmatig in het vuile douchewater van de persoon die voor je was. Ik weet niet hoe lang het gebouw er al stond maar het was een goor ding.