EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54690

Bijdrager:

Jaar:

2023

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Victoriapark

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Stadsparken

Onderwerp 3.:

Overige Stadsparken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Toekomstig Victoriapark

Beschrijving

Het toekomstige Victoriapark, gezien vanaf het Lichtplein. Dit gebied, dat tegenwoordig het Emmasingelkwadrant (en door sommige ontwikkelaars Victoriakwartier) wordt genoemd, was ooit het Philipscomplex Emmasingel (complex E). Onder andere de Lichttoren en de Witte Dame maken hier deel van uit.
Vanaf 2000 is het gebied ontwikkeld tot nieuwe woonbuurt, gekenmerkt door veel hoogbouw, en vormt zo de verbinding tussen de binnenstad, het Philips Stadion en Strijp-S.
Het gebouw op de foto, waar onder meer supermarkt Jumbo gevestigd is, was vroeger van Philips Lighting, de lichtdivisie van Philips. Nu herbergt het appartementen met voornamelijk expats. Ook staat er een woontoren (Onyx) in het gebied, is er één (Victoriatoren) in ontwikkeling en komt er wellicht nog een derde bij. In het midden van de buurt, waar op de foto braakliggend terrein te zien is, verrijst het 8 ha grote Victoriapark. Meest in het oog springende detail in dat park wordt de opnieuw bovengronds gebrachte Gender en natuurlijk het monument voor ir. Gerard Philips, dat nu nog in het Gloeilampplantsoen staat.


Geplaatst op

17-01-2024

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto