EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5503

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kloosters / Liefdesgestichten

Onderwerp 3.:

Zusterklooster, Kloosterdreef

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kloosterdreef en het verpleegtehuis.

Beschrijving

Het hogere gebouw links was in de zestiger jaren van de vorige eeuw bij de zusters in gebruik als verpleegtehuis. Er was in elk geval ook een lift. En op de zolder waren kamers van de leerling verpleegsters (waar geen jongens mochten komen, behalve ik dan). Mijn vrouw herinnert zich nog één naam van de zusters: zuster Walburgia, een heel aardige persoon. (RHCe 0028806)


Geplaatst op

25-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-08-2006
Naam: Jan Kivits  
img

Mijn opa van moederszijde heeft hier vanaf 1949 zijn oude dag doorgebracht tot de heugelijke leeftijd van 102 jaar. Hij is gestorven in 1964. Hij heeft 37 jaar van zijn pensioen mogen genieten en heeft het bij de zusterkes, zoals hij zei, altijd naar zijn zin gehad.
Op de foto is voor het gebouw over een grote lengte een hekwerk te zien, met opstaande spijlen en behoorlijke scherpe punten, waar Jopie Lamers met het overspringen vanaf een paardenwagen van V.d. Kaa of met het overklimmen (ik weet het niet zeker meer) een spijl dwars door zijn bil kreeg, een beroerd gezicht.


Datum: 28-12-2006
Naam: Monique Lamers  
img

Jopie Lamers is mijn vader en dat klopt, hij heeft nog steeds een litteken op zijn bil. Hij sprong van de kar af en wilde over het hek springen. Jammer voor hem sprong hij niet helemaal goed...


Datum: 01-01-2007
Naam: Han van Dijck  
img

Het gebouw links werd vroeger (1952) het Moederhuis genoemd, het was een kraamkliniek en ik ben er geboren. Saillant detail: mijn eigen moeder woont nu in datzelfde (gerenoveerde) huis op de tweede verdieping en wordt a.s. vrijdag 5 januari 2007 91 jaar jong. Haar naam: Truus van Dijck.


Datum: 21-04-2007
Naam: Jopie Spruijt  
img

Ook ik ben hier eind 1947 geboren. Mijn ouders hebben nog tientallen jaren contact gehad met zr. Marie Jacoba en zr. Hermania.


Datum: 24-06-2007
Naam: Barbara Staals Geerings  
img

Mijn oma was Duitse, christelijk en had MS en werd op voorspraak van dokter Jansen in 1956 liefdevol door de zusters in de verpleging opgenomen. Zij had een groot godsvertrouwen en de zusters hebben veel voor haar betekend. Zij zorgden er voor dat ze twee keer mee kon naar Lourdes en diverse keren mee met de Henry Dunant. Mijn oma is tijdens haar verblijf katholiek geworden en het doopfeest werd uitbundig gevierd. Toen zij in 1962 op 58-jarige leeftijd met Kerstmis overleed en in de kloostertuin in de zusterkapel werd opgebaard, kwamen alle zusters afscheid nemen, zij hebben ook het bidprentje opgesteld en naast de naam Walburgia staat mij de naam Bernadien bij [zij was hoofd van de kleuterschool op de Barrierweg]. Ik kwam graag en vaak bij mijn oma op bezoek en heb daar goede herinneringen aan.


Datum: 14-05-2008
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Op mijn geboortekaartje staat: Tijdelijk: Zusters Kloosterdreef 25. Dokter Janssen uit de Strijpschestraat hielp bij de bevalling en op zijn rekening staat: Verloskundige hulp f35,-. De rekening van het Zusterhuis bedroeg f55,10 t.w. verpleging van 18 t/m 27 nov.'48 10 dagen a f5,- + verloskamer f5, - en een dubbeltje voor de zegel die op de rekening is geplak. Ik vind dat ik best een dure ben geweest voor die tijd!


Datum: 15-05-2008
Naam: Eddy Heijting  
img

Vera, kun je ook een scan van die rekening maken en deze insturen? Dan kunnen we er met z'n allen van genieten. Zie foto 15490, waar de rekenig van mijn geboorte staat.


Datum: 28-02-2014
Naam: Annelies Koopman van Winkel  
img

Ook ik ben hier geboren in 1950 en de eerste dagen was ik verwisseld met een andere baby.


Datum: 10-01-2024
Naam: Marianne Groot-Maas  
img

Net als Annelies Koopman-van Winkel ben ik hier in 1950 geboren. Mij hebben ze ook een keer verwisseld maar mijn moeder zag het meteen en zei: dat is mijn kind niet. Ik lag toen al bij een andere vrouw aan de borst, zij had de verwisseling niet bemerkt.