EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5550

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Houtstraat e.o.

Beschrijving

Vier speelplaatsen, drie bij de scholen en een bij het pensionaat. Twee scholen moesten de speelplaats delen ik meen de Mulo en de Lagere School. De tuinen van Houtstraat 4 t/m 10 waren al in een vroeg stadium van eigenaar veranderd. De driehoek rechts is de afgeknotte Tip van Ketelaars met daarnaast het grote struikelblok.


Geplaatst op

28-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Midden links de boerderij. Rechtsboven Sancta Maria en de fabriek van de Lepper. De driehoek rechts heeft lang braak gelegen. De, mij onbekende, mooie plannen van de gemeente met het gebied zijn nooit uitgekomen. We mogen de eigenaar van Houtstraat 2 dankbaar zijn, nu kan Fanny het huis van opa Bovers nog zien.


Datum: 28-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zeker weten dat deze foto uit 1969 stamt Hans? De kleuren van de autoos doen me meer aan de loop van de '70 jaren denken.


Datum: 28-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ach 1969 was een gokje. Bij foto 5549 wist ik het precies 16:33'39'' op 22-10-2002.


Datum: 30-08-2006
Naam: K. Kuijken  
img

Deze foto moet haast uit het de begin jaren 70 zijn want boven het timmerfabriekje van firma de Lepper is de langgerekte en dichtgemetselde schuur te zien van Garage Peels, die toen dealer was van de merken Wartburg en Barkas. Deze is eind jaren 60 in een nieuw pand aan de Muzenlaan verder gegaan met dit dealerschap. Ook zijn de bedrijfpandjes op de Nieuwe Fellenoord aan de linker zijde vanaf de Kruisstraat gezien al gesloopt.


Datum: 11-11-2006
Naam: Antoon de Lepper  
img

De foto is van 2e helft jaren 70. De uitbreiding van onze fabriek (beige - witte daken) is voltooid in 1974, daarna heeft het heel lang geduurd voordat de gemeente de omgeving opknapte (groenvoorziening). Toen pas zijn ook de drie bomen geplant bij de witte en de rode auto. Deze bomen zijn op de foto al behoorlijk hoog. Ook de expeditieweg achter onze fabriek is pas veel later (door de gemeente) als 1974 aangelegd. De dichtgemetselde schuur was niet van garage Peels, maar vroeger de stal van de paardeslager. Tijdens het slopen van de opslag van Peels is er een shovel door de muur van de stal gereden, vandaar dit nieuw metselwerk. Deze stal hebben wij (De Lepper Interieur) nog jaren in gebruik gehad als opslag.


Datum: 03-10-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Houtstraat 2 is nog steeds in het bezit van fam. de Bruin.
Achter het huis aan de Houtstraat nr. 8 is een aanbouw te zien, deze is later aangebouwd in 1934 en werd gebruikt als keuken. Het gezin had 8 kinderen en kon wel wat extra ruimte gebruiken. De tuin liep vroeger verder naar achteren, en er waren veel fruitbomen en struiken. Als we op bezoek waren en achter speelden hoefden we niet naar binnen om iets lekkers te vragen, we hadden alles bij de hand, ik herinner me nog de witte en rode kruselstruiken (kruisbes). En de kersenboom met van die grote kersen. De tuin was een waar paradijs voor ons kinderen.