EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6133

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Uitzicht naar centrum vanaf Hudsonstraat.

Beschrijving

10 hoog vanaf de Hudsonlaan was dit de eerste jaren ons uitzicht. De straten van de wijk die hier afgebroken is om een universiteit te lokken lagen er nog gewoon. In het begin dat wij er kwamen wonen (1973 zijn die flats opgeleverd) waren ze compleet met putten en al zichtbaar. Later zijn de stenen verdwenen. In de laatste jaren voor het ROC er gebouuwd werd was het regelmatig herrie van brommertjes waar ze mee aan het crossen waren. Onze onderbuurvrouw Mejuffrouw Cora Polet werd altijd helemaal vals van het irritante bromvliegachtige geluid.


Geplaatst op

27-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Links de Kennedylaan rechts de flats aan de Veldmaarschalk Motgommerylaan Ij het midden de eerste toren van de CCRB (later Rabobank). Links voor de rabo de Bunker.


Datum: 28-09-2006
Naam: Hans Walravens  
img

Inderdaad Piet. Ik heb overigens niet gemerkt dat Mej Polet de brommers irritant vond (ik zat er zelf op). Herinner je je trouwens dat huis nog wat zowat voor tegen onze flat aanstond met die bewoonster die maar niet wilde vertrekken?


Datum: 07-12-2006
Naam: Piet van Hees  
img

Ja. Daar heb ik nog dia's van. (dat is de laatste bron die ik nog heb, maar dat komt nog). Het gras dat op de plaats van die weg kwam was meteen geel als het een beetje droog werd. Kon je precies die weg weer zien lopen. Ik kan me ook herinneren dat de bus er langs ging. Mijn oma woonde op de Buys Ballotstraat, en dan kwamen we door die rare kronkel lang voordat we er zelf woonden.
Juffrouw Polet was op zich een lief mens, maar die heb ik een paar keer horen mopperen op die brommers, dat mijn mond ervan open viel. Die kwam ook bijna nergens, dus dat is dan natuurlijk ook weer te verwachten. Volgens mij was jij niet de enige.


Datum: 23-01-2008
Naam: Nick van Gerwen  
img

Prachtig, mijn Opa en Oma woonden in de Weverstraat en wijzelf in de nieuwe wijk Vaartbroek (de Kulder). Ik fietste regelmatig op en neer en nam altijd dit veld met verlaten wegen. Het was super avontuurlijk want het straalde een beetje verleden uit! Overigens kwam ik er later een korte tijd als bezoeker van de bunker, daarna voor het IHBO (toen in ieder geval nog niet Fontys). En nu regelmatig bij de Rabobank Nederland vestiging...


Datum: 24-01-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

1975, het jaar dat ik in Eindhoven kwam wonen en kennismaakte met de geneugten van het studentenleven in de Bunker. Ik vroeg me in die tijd af waarom de omgeving van de TH eruit zag alsof er een atoombom gevallen was. Na de nodige bezoekjes aan EiB begrijp ik dat niet de bommen, maar bulldozers en moderniseringsdrang het dorpse Oud-Woensel hebben laten verdwijnen (en niet alleen Oud-Woensel).