EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

6303

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Keizersgracht/Vrijstraat

Beschrijving

Op de hoek van de Keizersgracht/Vrijstraat het pand van v. Wielink-Vonk. Rechtsboven de Markt.


Geplaatst op

07-10-2006

Reacties:

Datum: 01-01-2008
Naam: Annette Meulendijks  
img

Rechts in de bocht richting spoor was later een bewaakte en overdekte fietsenstalling.


Datum: 28-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

De gebouwen die links op de foto staan zijn Philips gebouwen, van onder naar boven zijn, het gebouw EO al een tijd geleden afgebroken, staat nu het Koekpand, gebouw EN eerste fabriekje van Philips, gebouw EMB en gebouw EM nu de Bruine Heer of Admirant. Het gebouw EO, het lage gebouw is een tijd gebruikt als tijdelijke uitwijkhaven, als er in het gebouw ED (lichttoren) verbouwingen plaats vonden.


Datum: 18-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

De kaalslag is begonnen, links hoek Willemstraat/Emmasingel en rechts noodwinkels Hooghuuisstraat, kan er een jaartal bij?


Datum: 18-08-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Paul, wat jij, denk ik, voor de Hooghuisstraat aanziet is het begin van de nieuwe weg van de Bergstraat en de Keizersgracht naar de Markt. De gemeentelijke slopers sloegen zo twee vliegen in een klap. Weg met de villa en het koetshuis van Notaris Fens en weg met het gemeentehuis. Toen de villa en het gemeentehuis afgebroken waren lieten ze het plan in de steek. Links van de open plek de gebouwen van Factorij Van Gend en Loos, H. Colignon die doorliepen van de Keizersgracht naar de Rechtestraat.


Datum: 25-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Hans, ik kom nog even terug op deze foto. Op een andere foto te zien dat in 1961 de noodwinkeltjes vd Hooghuisstraat er nog staan, op deze foto is er een parkeerterrein. Over Van Gend en Loos gesproken, herinner jij je wat de naoorlogse generatie jongens antwoordde als men vroeg "Wat wil je later worden?" Het had iets te maken met de paarden van Van Gend en Loos. En dan die villa van Fens, via de Bergstraat "braken" we daar in om in de tuin te spelen, maar alleen het deel tussen de villa en de achterkant v.d. huizen/winkels in de bocht van de Kleine Berg/K'gracht. Dat wij dat vrijelijk konden doen, betekende dat de villa al onbewoond was zo rond 1950?


Datum: 25-12-2014
Naam: Annelies de Jongh-v.d. Sommen  
img

Waar nu het parkeerterrein op de foto is, was volgens mij eerst de Mulo school en daarachter stond het oude gemeentehuis. Rechts daarvan kun je dan nog iets van de noodwinkels van de Hooghuisstraat zien. Bijv. het sigarenwinkeltje aan de Keizersgracht.


Datum: 26-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Annelies ik was toen al uit Eindhoven weg, ik weet niet of ze die noodwinkeltjes in een keer afgebroken hebben, rechts lijkt nog een een gedeelte overeind te staan, De Krabbendam is inderdaad ook al weg, ik zie namelijk alleen nog het oude postkantoor en het gebouw waar Van Gend en Loos in zat.


Datum: 26-12-2014
Naam: Annelies de Jongh-v.d. Sommen  
img

Als ik het me goed herinner was het 1968/1969 dat alles was afgebroken.