EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6771

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kaarderstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

3e Technische School

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
3e Lagere Technische School, klassefoto 1961.

Beschrijving

3e lts Kaarderstraat 1961 dacht ik. Achterste rij naast leraar, van Vroenhoven de jongen die het plaatje van deze 1e klas vasthoudt is Peerke de Vet, met links van hem zijn broer Franske, daarnaast uh ja, . In deze praktijkles leerde wij schilderen en vetkrijttekeningen maken. Zie mappen op de kast en tekeningen aan de wand, en eindeloos vijlen, wie vult de rest van de namen in?


Geplaatst op

22-10-2006

Reacties:

Datum: 22-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Jammer, een van de genoemde broers van De Vet is even geleden overleden. Veel te jong. Het waren beiden goede voetballers vroeger bij RKVV Tongelre.


Datum: 24-01-2007
Naam: Jos Hessing  
img

De leraar heet van Berrekom. Was een fijne vent zoals ik me herinner. Ik sta niet op de foto maar heb in die tijd wel les van hem gehad.


Datum: 20-02-2007
Naam: Trudo Brands  
img

Hallo, ik ben Trudo Brands en sta ook op deze foto bovenste rij 2e van rechts. Links naast mij staat Tjeu Swinkels uit Breugel, rechts naast Vroenhoven staat Theo Vewegen uit Woensel. Rechts naast Peerke de Vet is Miechel Veeneman uit Strijp en knielend links tussen slijpsteen en bankschroef ? Vervest.


Datum: 23-02-2007
Naam: Jan Vervest  
img

Hallo ik ben Jan Vervest - inderdaad de jongen links knielend tussen de slijpsteen en bankschroef. Via mijn dochter kwam ik toevallig op deze site terecht waar ik heel veel bekende namen en foto's zie.
<<< Jan, misschien heb jij ook nog foto's? (Peter) >>>


Datum: 15-07-2007
Naam: Tiny Vermeulen  
img

Wat leuk om te zien. Zelf sta ik op de tweede rij van achter helemaal rechts.


Datum: 15-07-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Eerste rij, 4e van rechts is m.i. Adje van Tongeren, bovenste rij uiterst rechts Ivo Sala.


Datum: 09-12-2007
Naam: Frits van der Wolf  
img

Ik ben Frits van der Wolf, onderste rij tweede van links. Deze foto staat ook op de site van schoolbank.nl


Datum: 20-04-2011
Naam: Ad Thijssen  
img

Ik heb ook nog op deze school gezeten. Dat was nog toen de heer Lommers als leraar bankwerken de scepter zwaaide over het bankwerklokaal. Ik ben voortijdig van de school weggegaan omdat ik zowel het blokjes vijlen als de grijns van mijnheer Lommers zwaar beu was. Deze man had de gewoonte wanneer hij je werk kwam controleren, je met een gore grijns te benaderen en dan te zeggen: ik zie nog een lichtstreepje, m,a.w het is nog niet vlak. Dus heb ik op een morgen in de pauze mijn fiets gepakt en ben naar huis gereden om nooit meer terug tekeren. Een week daarna werkte ik bij Philips. Dat het niet vlak was daar had hij gelijk in maar die grijns was niet meer normaal. Ik  denk dat vele (en ook van de avondschool) er wel een boekje over kunnen schrijven.


Datum: 12-09-2022
Naam: Frans van Och  
img

Mijn naam is Frans van Och, geboren 30-09-1947. Ik heb op deze 3e LTS gezeten van 1961 t/m 1964 en deed machinebankwerken. Ik heb les gehad van de leraren Hermans, bankwerken van Jo Palmen, Joop Bonekamp, lasleraar Timmerhuis, plaatwerken van meneer Schellekes, smeden Julicher/Stolsenborg. Klassen 2HE, 2Me en 3Ma. Leerlingen uit klas 3Ma zo uit het hoofd: Cor Adriaans, Frits Celie, Theo Berlo, Gosee Hannes, Nolleke de Jong, Piet Mertens, Robbie Niesing, Tjeu Swikels, Peter der Kinderen, Flip Raap, Frits Zijlmans, Cris Spaan, Toine Keeris, Jantje Spiljaard. Theorielerlaren Croes, De Vaan (Engels), Gijs Briels technisch schetsen, pater Lutterman, Tatenhove meetkunde/wiskunde, De Peet meet- en wiskunde, De Wit, Vissenberg gymleraar en Van de Brand. Van meneer De Brouwer (technische beginselleer) heb ik nog steeds de proefwerken, laagste punt is een negen. Over twee jaar is het 60 jaar geleden. Directeur was de heer Biggelaar en onderdirecteur de latere directeur Hendriks. In de winter van 63-64 hebben wij zes keer ijsvrij gehad. Na de LTS ging ik naar de JNO (Philips Bedrijfsschool). Daar haalde ik een getuigschrift en diploma plaatbankwerken. Na de JNO naar de avondschool gegaan. Mavo 4 in drie jaar, Middenstandsdiploma, installateur Gas, Water en Centrale verwarming. Heb nu meer dan veertig jaar als gediplomeerd/erkend zelfstandig vakman gewerkt. Heb ook zelfstandig met mijn blote handen op straat een grote serviceaanhanger gemaakt, waarmee ik al bijna 25 jaar in Eindhoven technische werkzaamheden doe bij de mensen thuis. Laat iets weten.