EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7155

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Hotels

Onderwerp 3.:

Hotel Limburgia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Limburgia.

Beschrijving

Hotel-Café-Restaurant van H. Nuchelmans-van Lier, Markt 14. Wie verklaart het wapen boven Dommelsch Bier?


Geplaatst op

09-11-2006

Reacties:

Datum: 09-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Dat was de tijd dat er bij Limburgia een paar beroepskaarters zaten. Niet bij elkaar maar links en rechts in de zaak. Het slachtoffer kwam meestal van het station en dan werd er geopperd een kaartje te leggen. De nieuwe klant verloor al vlug zijn centjes en de heren verdeelden de poet. Namen zijn mij bekend, alles verleden, maar ook overleden.


Datum: 09-11-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Da's toch gewoon het wapen van Dommelsch Bier, of was die vraag een grapje?
<<< nee hoor, geen grap, maar je kunt gewoonweg niet alles weten, alcohol is nou eenmaal niet mijn sterkste kant. (Peter) >>>


Datum: 09-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Peter, het Wapen is het Dommelsch logo, door Dommelsch zelf schildje genoemd. Het is ontworpen in 1952 door de Amsterdammer Kees Kelfkens. De golf in het schildje symboliseert het bier in de bierkuip. Bron: www.dommelsch.nl/index.html


Datum: 09-11-2006
Naam: Mieke Taphorn  
img

Bij Limburgia was de Carnavals vereninging de Lichtstadnarren gehuisvest. Het was er altijd erg gezellig. Hadden een grote dansmarietjes groep. De Familie Sengers van textielzaak de Gang a.d. Grote Berg, hadden er vele functies. De dochters zaten bij de dansmarietjes en hebben dat lang gedaan.
Ook hebben we daar wel eens vergaderingen gehad m.b.t de komst van de Sint in Eindhoven.


Datum: 12-11-2006
Naam: Frans Pos  
img

De dame rechts op de foto is mijn moeder, Wil(leke) Lier. De eigenaresse va Limburgia, Riek Lier (zonder van) was de zus van mijn opa, Frans Lier. De familie Lier woonde op de Grote Berg 60. Een andere zus van mijn opa, Mien Lier, werkte bij Stad Parijs.


Datum: 04-12-2007
Naam: Rini Heldoorn(antheunis)  
img

Meneer van Hout, u doet me denken dat Limburgia een of ander louche café was, wat me toch wel een beetje overdreven lijkt. Ben benieuwd naar de namen, weet wel dat er gebridged werd.


Datum: 17-02-2008
Naam: Nerissa Groeneveld  
img

Voor Limburgia op de Markt, bezaten Harry en Riek Nuchelmans-Lier een café dat ook Limburgia heette, op de hoek van de Demer, schuin tegenover V & D. Ik herinner me hoe het daaraan grenzende pand op de Demer tijdens een luchtaanval in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest was, maar Limburgia heeft dat overleefd. Dat oude Limburgia was altijd heel gezellig, steeds geregeld bezocht door trouwe stamgasten. Wanneer het gebouw gesloopt is weet ik niet. Ja ja, de goeie ouwe tijd!
<<< Nerissa, als je LIMBURGIA ingeeft bij de Zoekopdracht krijg je nog meer te zien en te lezen! (Peter) >>>


Datum: 07-05-2015
Naam: Hans van de Ven  
img

Hadden ze een dochter Ankie of Anke die op de basisschool Fellenoord zat? (Oud klasgenoten aan het zoeken voor een reunie...)


Datum: 08-05-2015
Naam: Frans Pos  
img

Nee, Harry en Riek hadden geen kinderen.