EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

7576

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Christoffelgroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Efting Low budget reizen.

Beschrijving

In 1961 had Theo Efting al verstand van kamperen. Van links naar rechts: Hopman Penson, Oud hopman Cuppers, Theo Efting (van Reisbureau Efting),Gijs Dijsselbloem, Jos Teuwen en Paul Pilgram.


Geplaatst op

27-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-11-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Dan moet dit hier Theo Effting junior zijn. Intussen ook al aardig senior, denk ik. Ik heb juist de huidige blokhut gefotografeerd; ik plaats de foto spoedig. Speciaal ook voor Jan Wolf, want ik liep gisteren langs zijn ouderlijk huis naar de speelwei in de Irisbuurt.


Datum: 27-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Dat is inderdaad junior. We zijn later met de voortrekkers nog eens meegereden naar Zwitserland (1965) met een bus van Efting, om daar op kamp te gaan, Theo was daar reisleider.
Ik ben nog op zoek naar een oude foto van de blokhut en een neef van Jan Wolfs heeft mij verzekerd dat hij die heeft en hem op zou duiken uit de schoenendoos.


Datum: 07-02-2007
Naam: Theo Effting  
img

Heel leuk om weer eens een foto van vroeger te zien. Inderdaad net zoals Gijs ben ik al 58. Ik heb een zoon (34) en een dochter (31) en heb met twee kleinzonen ook de status Opa. Ik woon in de Magnoliastraat (nr 1) en heb dus weer zicht op de Joriskerk. Hier in de buurt wonen nogal wat schoolvrienden van vroeger.
Helaas was het vroeger gebruikelijk om de oudste zoon naar de vader te noemen, vandaar dat er nog al eens verwarring is ontstaan. Als iemand meer wil weten of mailen, ga je gang. Ik weet eigenlijk niets van een blokhut, maar wel van een groen houten gebouw aan het eind van een paadje op de Geldropseweg.


Datum: 07-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Gijs, is dit de St. Christoffeltroep 1 of 2, ik weet dat een van deze groepen in de Le Sage ten Broeklaan zat. Ik ben met een van de twee groepen meegeweest als fourageur naar een kamp in Heijen. Namen herinner ik me niet meer alleen dat er Oostenrijks jongetje bij was die in Eindhoven op vakantie was. Ook twee broers waren erbij, zoontjes van een dokter die woonde langs de Dommel in die huizen die op het Anne Frankplantsoen uitkijken. Verder 5 kilo bedorven speklappen door de warmte, de ingegraven melkbus om de boel koel te houden had niet gewerkt.


Datum: 08-02-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Ben, deze foto is gemaakt in Heijen bij de Christoffelgroep (1) in 1961.
Chritoffelgroep (2) zat in de Le Sage Ten Broeklaan en was daar ook op kamp, dus je bent waarschijnlijk voor beide groepen fourageur geweest, want de groepen zijn na dat kamp samengevoegd om aan de Geldropseweg verder te gaan.


Datum: 08-02-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Gijs, volgens mijn broer Paul is dit een kamp geweest richting Venlo, waarheen jullie met de fiets gegaan zijn. Mijn jongste broer Chris was ook van de partij en schijnt een ongeluk te hebben gehad met zijn fiets waardoor hij een deel van de trip achterop is vervoerd door Hopman Penson. Paul was bevriend met jouw broer Fred.


Datum: 08-02-2007
Naam: Paul Pilgram  
img

Geattendeerd door mijn broer Peter ontdekte ik bovenstaande foto. Ik herinner mij dit kamp nog goed, ergens in de buurt van Venlo (Heijen volgens Ben) waar wij per fiets naar toe waren gegaan. Mijn broer Chris heeft het laatste deel van de fietstocht achterop bij de hopman gezeten, er was iets met zijn eigen fiets. Als ik mij niet vergis, was er nog een valpartij bij een van de fietstochten tijdens dat kamp door een aanrijding met een tegemoetkomende brommer.
Dit was de patrouille de Adelaars, dacht ik, met groen/zwarte patrouillelinten, waarvan ik toen de PL was. We waren trots op dit gesjorde kampement met een verhoogde vuurplaats. Elke ochtend begon vóór het ontbijt met een liturgische viering. Eén van de patrouille-leden (zijn naam ben ik kwijt) werd daarvan gevrijwaard om ondertussen een stevige havermoutpap te koken waar je lepel in rechtop bleef staan; hij was daar heel goed in. Ik denk dat de foto is genomen toen de Hopman kwam beoordelen of ons kampement de kampstandaard had verdiend. Jos Teuwen en Theo Efting herken ik op de foto, Gijs Dijsselbloem helaas niet. Ik was destijds bevriend met een Fred Dijsselbloem (broer?) die bij de gemeentewerf bij het kanaal woonde (zijn vader was beheerder o.i.d. van de gemeentewerf). Inmiddels ben ik 60, ik ben vader en opa en woon in IJsselstein. Ik wil nog op zoek in mijn fotoarchief naar plaatjes over de verkennerij.


Datum: 08-02-2007
Naam: Ben Dankers  

Gijs, ik was dan alleen voor groep 2, ik weet dat Theo Penson toen zeker niet de hopman van groep 2 was, dat was een lange magere man met een bril op, zijn naam weet ik niet meer. Theo kende ik erg goed, hij was toen ook de hopman van de St. Gregoriusband waar ik in speelde en hij had ook nog bemoeienissen met de troep in de Lambertusparochie waar ik weleens met hem heenging.


Datum: 08-02-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

In mijn verkennerstijd, (1948-1954) waren het hopman Dekkers (Aalsterweg) en hopman Engbers (Gerarduslaan), die resp. groep 1 en groep 2 leidden. Ik dacht dat een groep uit troepen bestond, maar volgens bovenstaande is het andersom. Verder herken ik Berry Cuppers nog van de voortrekkerij.


Datum: 08-02-2007
Naam: Theo Effting  
img

Jammer. Ik heb nergens anders gezeten als aan de Geldropseweg. Het havermoutpapincident vond plaats aan de oude spoorlijn tussen Waalre en Valkenswaard.
Wij hadden toen nasi (toen al?) gemaakt maar om de inspectie toch te vullen hebben we toen havermout van een andere groep geleend. Wederom zijn de personen van mijn vader en ik verwisseld.
Ik ben nooit hopman geweest. Penson kende ik wel, hij was de zoon van de sigarenboer op de Stratumsedijk, tegenover de Le Sage ten Broeklaan.
Ik zie dat er nog meer reacties zijn. Ik hoop dat er leuke dingen bij zijn.


Datum: 09-02-2007
Naam: Harry van der Velden  

Ik heb ook nog een jaar bij de Christoffelgroep (1) gezeten. Dat was in het jaar dat J.F. Kennedy president werd. Ik herinner mij, naast Gijs en Jos Teuwen ook Theo Effting en nog oubaas van Kraaij uit de Tuinstraat, Hopman Cuppers, Vaandrig Ton Pero, en patrouilleleider Van Pelt. Op de dag dat Kennedy vermoord werd, zouden wij een fuifje hebben bij Trix Effting, maar pa Effting heeft dat toen, uit piëteit voor Kennedy, terecht afgelast.


Datum: 25-04-2008
Naam: Sjef Claassen  
img

Effting beheerste onze reizen. Hij organiseerde destijds (toen hij nog zijn kantoorboekhandel had) het reisje van de lagere school alsmede het reisje van het kerkkoor. De bestemming was steeds geheim, maar we eindigden altijd voor de poort van de Efteling. Dat bezorgde Theo de naam Theo Efteling.


Datum: 27-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Van de foto ken ik alleen hopman Penson, die woonde aan de Hoogstraat in Gestel en hopman was van de Lambertusgroep. Als hij thuis wegging riep Dina altijd:Theo, niet te laat hè