EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7744

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat. (12)

Beschrijving

Links op de hoek met de Paulus Potterstraat zien we kruidenierswinkel "De Toekomst", vervolgens de woningen van de Club van Elf en rechts op de hoek met de Wouwermansstraat café Rembrandt. Daar kwam in 1942 de winkel van De Gruyter in. In de jaren zestig werd het weer café en thans is het eetcafé "Knabbel en Babbel".


Geplaatst op

05-12-2006

Reacties:

Datum: 05-12-2006
Naam: Ad Brackel  
img

In DE TOEKOMST heeft naderhand zo'n dertig jaar cafetaria Baretta gezeten tot plus minus 2002 toen deze huizen allemaal tegen de vlakte gingen voor nieuwbouw (zie ook dr reactie bij foto 6073)


Datum: 05-12-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Is hier sprake van een pre-babyboom?


Datum: 06-12-2006
Naam: Ad Brackel  
img

Eind jaren 30 (crisistijd) 1940 (oorlogstijd) mensen hadden weinig om handen en dus veel thuis dus wie weet? Is deze foto nog van voor mei 1940? (Toen in Nederland de 2e wereldoorlog begon)
<<< afgestempeld in januari 1940 (Peter) >>>


Datum: 06-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Zie ik nu dat er geen lampen aan de palen zitten, of is dat gezichtsbedrog? Vele Eindhovenaren hebben hier op deze plek dansen geleerd. Dus niet in de Tramstraat bij van Vuren of bij Need, maar hier op het plein. Hoe deze mensen aan die moderne muziek kwamen zo kort na de oorlog, weet ik niet, maar elke avond volle bak. En ook hier had je uitblinkers, want als die op de vloer kwamen, ging het hele frutje er in een kring omheen staan. Zo leerde wij vroeger de moderne dansen. Heel het plein verlicht en niemand die de politie belde wegens overlast.
<<< bij de linkerpaal zie ik toch wel heel vaag een lamp op het origineel (Peter) >>>


Datum: 06-12-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb mij ooit laten vertellen dat het type lantaarnpaal ook iets zegt over de weg. Waneer er dergelijke palen staan zoals hier, is dat volgens zegsman een doorgaande weg. Dus het type paal wijst je de weg. Dat geldt dan ook voor natiumverlichting!


Datum: 27-02-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Het gaat wel wat snel, eerst de kruidenier DE TOEKOMST en dan Cafetaria Beretta. In de tijd tussen kruidenier DE TOEKOMST en Cafetaria Beretta hebben er nog wel andere kruideniers in dit pand gezeten met name de kruideniers van de HAKA en COOP en voor Cafetaria Baretta heeft er nog een andere eigenaar in het Cafetaria gezeten hier spreek ik over de 60er jaren, de naam van de eigenaar ben ik vergeten, maar toen had de Cafetaria ook een andere naam.


Datum: 06-08-2008
Naam: Peter Luijten  
img

Voor Baretta heette de zaak Cafetaria Wilma, genoemd naar een van de dochters van de eigenaar.


Datum: 04-12-2008
Naam: Bert de Laat  
img

Inderdaad was het in de jaren zestig Cafetaria Wilma. Vernoemd naar de oudste dochter van eigenaar van de Laar. Langs de Gruyter was kapper Merckelbach waar nu nog de dochter Annie de zaak voorzet. Club van elf was het paradepaardje van Toon Leijgraaf.