EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8005

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Kasteelweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kasteelweg. (1)

Beschrijving

Nog net voor de afbraak t.b.v. de bouw Genderbeemd werd deze foto genomen. Komende vanaf de Blaarthemseweg lagen deze "tweekappers" net over het bruggetje van de Gender aan de rechterkant van de weg. Het huisnummer van de nog bewoonde woning is 64. Een paar blokken verderop lag de boerderij van Coppelmans die als enige gered werd van de slopershamer. De huidige Kasteellaan is naar mijn idee wat verschoven richting het afwateringskanaal. Ik heb de indruk dat het huidige Aldendriel in de plaats is gekomen van de toenmalige Kasteelweg.


Geplaatst op

18-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

Van welke kant bedoel je Wim. Kwam je van de Blaarthemseweg in Eindhoven of kwam je van de Blaarthemseweg in Zeelst?


Datum: 20-12-2006
Naam: Wim Levens  
img

Ja Anne, dat is een goeie! Ik wist eigenlijk niet dat de Kasteelweg in Zeelst op de Blaarthemseweg uitkwam of ben ik het vergeten? Ik bedoel dus vanuit de richting Eindhoven.


Datum: 20-12-2006
Naam: Anne Troost  
img

De eerste huizen over het bruggetje waren drie onder een kap. In een van deze huizen heb ik gewoond. De rest van de huizen waren twee onder een kap tot aan de boerderij. Vanuit Eindhoven achter de boerderij waren rijtjes huizen die toentertijd een wat slechtere naam (bewoners) hadden. Ik heb daar nooit iets van gemerkt, maar we mochten dan eigenlijk niet daar komen.


Datum: 21-12-2006
Naam: Wim Levens  
img

In de volksmond had de Kasteelweg inderdaad een slechte naam maar ik weet ook niet waarom. Tijdens het opknappen van ons huis stond de complete nieuwe cv-installatie wel een week op straat en de buurt hield dat kennelijk in de gaten want er werd niets gejat. Dat slecht viel dus nogal mee.


Datum: 17-02-2007
Naam: M@r10  
img

Kijk en daar in die rijtjeshuizen woonden dus mijn opa en zijn vele kinderen. De familie (Kees) de Veth. Later (jaren 60') zijn 2 van zijn kinderen ook op de Kasteelweg gaan wonen in zo'n rijtjeshuis, voor de boerderij van Coppelmans en erna. Op de Kasteelweg (zo heb ik me laten vertellen) hielden de kinderen uit de buurt altijd fietswedstrijden (jaren 50'), wie het snelst naar Zeelst fietste en terug...


Datum: 01-06-2007
Naam: Koreman  
img

Prachtig, deze foto's. In 1969 werd ik geboren op de Kasteelweg op nummer 66, mijn oma woonde daar. Ik heb heel vaag herinneringen aan het huis en de omgeving. Wat ik me kan herinneren is een landweggetje met wat flauwe bochten, hoge bomen en twee-onder-een-kaphuizen. De huizen op de foto's lijken er sterk op.


Datum: 03-06-2007
Naam: Koreman  
img

Navraag bij mijn moeder, die er opgroeide. Tussen 64 en 66 was een gangetje en volgens mijn moeder is 'ons' huis op de foto's al afgebroken. De foto's brachten wel behoorlijk wat herinneringen terug. Mijn oma was er bang i.v.m. de buren, een stuk of 12 alleenstaande gastarbeiders die constant aan het loeren waren en vervelend deden. 'Van boven keken ze recht in de keuken'. Mijn grootvader was jong overleden en mijn oma woonde er alleen met haar drie tienerdochters. Mijn moeder kende Coppelmans, ze was bevriend met José, en ze kon zich een baby herinneren, de eerste baby die ze in haar leven zag. Frans Coppelmans. Een eind verderop was een sloperij/ijzer/oud papier handel en werd ooit eens op straat aangevallen door de hond. Een valse gele met korte oren en staart, genaamd Duke. Ze werd zonder aanleiding aangevlogen en in het gezicht gebeten.
Mijn moeder herinnerde zich verder dat er vroeger elke dag rijstellen met paarden op weg naar Zeelst voorbij kwamen, 'met schitterende tuigen en rinkelende belletjes'. Op zondag was er niets dan rust en kon je de kerkklokken in de verte horen. Nadat de weg werd geasfalteerd zouden er behoorlijk wat ongelukken zijn gebeurd.


Datum: 07-07-2007
Naam: Elise Reijmer  
img

Ik kende in de jaren 50 een familie op de Kasteelweg. De familie Louwers, vader en moeder en twee dochters. Eén dochter heette Miepie. Weet iemand wat daar van geworden is?


Datum: 18-10-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Coppelmans had geen handel in metalen en vodden. Was dit niet Verriet? Zijn nog ooit met justitie in aanraking gekomen omdat zij met opzet papier en vodden nat maakten zodat ze bij levering meer gewicht konden aanleveren.


Datum: 18-10-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Komende vanuit Blaarthem woonde aan de linkerkant in een aantal best wel mooie woningen, enige gezinnen/personen welke het met het mijn of dijn niet zo nauw namen en afwijkend normbesef vertoonden. Was in die tijd gewoon dat in het buitengebied rijen huizen stonden waarin dergelijke gezinnen / personen woonden. Strijp had zo zijn 18 woningen gelegen tussen Strijp en Zeelst. Ook andere stadsdelen kenden dit soort situaties.


Datum: 12-12-2011
Naam: Jan Janssen  
img

Heb zelf op de Kasteelweg gewoond, het laatste huis voor de Gender. Naast ons lag het veld waar ijzerboer van Verriet zat. Ben bevriend geweest met broer Coppelmans . De weg die van Zeelst af kwam heette Blaartheimseweg en geen Blaarthemseweg. Heb veel op de boerderij doorgebracht . Volgens mij is de Kasteelweg nooit geasfalteerd geweest, want voor de boerderij van nu licht nog een stuk Kasteelweg met de bomen van toen. Ken nog veel namen die er gewoond hebben. De familie Louwers woonde in het eerst huis naast de Gender. Ik ken de hele familie Coppelmans, maar een Frans ken ik niet. Jan Janssen


Datum: 07-02-2012
Naam: Willy Biermans-Pijnenburg  
img

Ik heb zelf vanaf 1969 tot 1972 op Kasteelweg nr. 1 gewoond, in de voormalige woning van de familie Van de Wiel, vader Harrie en zoon Wim. De oudste zoon is met het kanovaren op de Dommel dodelijk verongelukt., Wij woonden naast het pand van familie Jannes op de Blaarthemseweg en naast de familie Van der Stappen.


Datum: 04-05-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

In de begintekst wordt verondersteld dat de Aldendriel in de plaats is gekomen van de oude Kasteelweg. Dat komt in de richting, maar is niet exact.
Een stukje oude Kasteelweg rest nog als het voetpad dat tussen Sterkenburg 648 en 650 ligt en uitkomt op de Eimerick.
Noordelijker loopt de oude Kasteelweg dwars door het groene plantsoen hoek Aldendriel/ Sterkenburg, om dan uit te komen langs Koppelmans (nu Schelluinen 2A-B). De Kasteelweg loopt hier dus zo'n 50-100 meter westelijk van de Aldendriel.
Na Koppelmans neigt het tracé van de oude Kasteelweg weer naar de huidige Aldendriel toe. Bij de huidige kruising Aldendriel/ Bouvigne valt de oude Kasteelweg dan samen met de Aldendriel. Daar was destijds het eind van de bebouwing (Kasteelweg 128) en er lag een sloot die de grens met Veldhoven/ Zeelst vormde.


Datum: 10-11-2012
Naam: Toine Verhoeven  
img

De kanovaarder waar Willy Biermans-Pijnenburg het over heeft heette Cas van de Wiel. Zijn kano is door Cas samen met mijn vader bij ons vervaardigd. Wij woonden op Blaarthemseweg 141.
Groet,Toine Verhoeven.


Datum: 11-11-2012
Naam: Jan Janssen  
img

De Kasteelweg heeft gelopen door het park. Deze komt uit op het stukje weg voor de boerderij. Dan heeft hij gelopen waar de school staat. Als je met het gezicht naar de school kijkt en je kijkt naar rechts zie je de eikbomen nog staan. Op het speelplein van de school staan ook nog twee bomen. Aan de eikebomen kan men zien hoe de Kasteelweg gelopen heeft. De Blaarthemseweg lag in Gestel en de Blaarheimseweg lag in Zeelst. De Gender is ook helemaal verlegd.