EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8017

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Veemgebouw met radiotoren.

Beschrijving

De foto is genomen vanaf de plaats waar nu het Strijps Bultje is.


Geplaatst op

19-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-02-2007
Naam: Jan Weijers  
img

Dit is de Philips televisie-toren op het Veemgebouw ca 1950. Hiermee werden de experimentele TV-uitzendingen van Philips de ether ingezonden.


Datum: 03-04-2008
Naam: Bauke Hüsken  
img

Weet iemand van wanneer tot wanneer deze mast op het gebouw heeft gestaan? Ik heb bouwtekeningen uit 1941 gezien waar de mast al staat ingetekend. Ik heb een andere bron gevonden die deze foto -metmast- dateert in 1948. Maar op de RAF luchtfoto's van 1944 zie ik weer geen mast. Suggestie: gebouwd in 1942, bij het decemberbombardement van '42 verwoest en na '44 weer opgebouwd?


Datum: 09-03-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Het Veemgebouw is destijds ontworpen als pakhuis en is ook een monument. Het ED kopt vandaag; Crisis vertraagt ambitieus Strijp S- plan. Deze maand wordt Trudo eigenaar van het Veemgebouw. Het Veemgebouw op Strijp S blijft voorlopig nog leegstaan. De plannen om het te verbouwen tot warenhuis met designwinkels, een markt met wereldvoedsel en eetwinkeltjes en een designhotel worden voorlopig niet uitgevoerd. De beoogde commerciële partijen maken pas op de plaats vanwege de economische crisis. "Onze ambitie met het Veemgebouw is nog steeds dezelfde. Het gaat alleen wat langer duren", zegt Jack Hock, projectdirecteur Strijp S bij Trudo. Er wordt nog onderzocht of een tijdeijke invulling van de begane grond mogeiijk is. Rond de zomer moet dat duidelijk zijn. Bron: ED


Datum: 20-07-2012
Naam: Piet  
img

Zoals het er nu naar uitziet, wordt het Veemgebouw verbouwd tot parkeergarage voor de nieuwe bewoners van het gebied, zoals van de gebouwen SAN en SBP (inmiddels genaamd Anton en Gerard).
<<< Piet, mogen we je achternaam ook nog even weten? (Red.) >>>