EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8089

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Bolestein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bolestein.

Beschrijving

Bolestein in de Gestelse wijk Genderbeemd. De huizen waarvan de achterkant zichtbaar is, is Nijenrode.


Geplaatst op

22-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Vooruit dan Gijs even voor de autoliefhebbers.


Datum: 23-12-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Ons huis op de Bolestein staat er nèt niet op, in 1980 woonden wij op nr. 6 - recht tegenover Monique Lamers (nu zangeres) die met vader Joop en moeder Corry (helaas overleden) ook aan dit pleintje woonden. Monique heeft vaak op onze kinderen gepast. Boven onze woningen bevonden zich studio`s waar meestal alleenstaanden woonden, vaak zorgde dit voor veel overlast vanwege harde muziek tot diep in de nacht, en dat boven huizen waar vaak jonge gezinnen met kleine kinderen woonden. Ook was er een stalen trap op de hoek van het plein waarover de mensen van de bovenwoningen naar boven gingen, met name in de avond en s`nachts gaf dat veel herrie en irritatie.


Datum: 23-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Da's sterk, Jeannette! Monique kwam ik deze week tegen op foto 7344!


Datum: 24-12-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Op nr.2 woonde mevr. Achten, zij vertelde weleens dat ze een slagerij had gehad in Strijp. Op nr. 4 woonde de familie Panhuizen, op nr.6 wij, nr. 8 familie van Gansewinkel met zoon Richard en op nr. 10 Arthur Morpeij, ook een muzikant trouwens en tevens een oud-klasgenoot van de middelbare school. Van de bovenwoningen herinner ik me Harrie Hoeks, Rob van Vleuten en Anja, haar achternaam schiet me nu niet te binnen.


Datum: 24-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Arthur Morpeij, was dat de zanger van groep Satisfy? Volgens mij heeft zijn vader bij Philips Beeldbuizen gewerkt, die rookte kreteng sigaretten of zoiets. Door heel het gebouw rook je die sigarettenrook, leek op kruidnagelgeur.


Datum: 24-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Zoek in Google op kretek. Ik lees: de tabak is vermengd met kruidnagel.


Datum: 24-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Arthur oftewel Tuur zong de hoge stem in Satisfy's For the longest time. Zij wonnen daarmee destijds de Soundmixshow. Tuur gitaart en zingt tegenwoordig bij Infinity, een Helmondse soul/funk/pop-formatie. Hij woont ook in Brandevoort.


Datum: 25-12-2006
Naam: Hevi  
img

Kijk eens op www.bolestein.web-log.nl en dan bij categorie 'elders'.


Datum: 26-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Toen deze huizen er pas stonden was het een komen en gaan van nieuwe en oude bewoners. Toen ik er in 1976 kwam wonen was het huis pas anderhalf jaar oud, maar ik was al de derde bewoner. Veel huizen zijn ongeveer tien jaar geleden verkocht en ik woon hier alweer meer dan dertig jaar.
Joop Lamers woont er nog steeds en ook Joop Panhuizen (op een ander nummer).
Ik kan me nog herinneren dat Arthur tijdens een buurtbarbeque op dit plein zijn succesnummer ten gehore bracht toen hij daar net bekend mee was geworden.


Datum: 27-12-2006
Naam: Monique Lamers  
img

Kan me die barbeque ook nog goed herinneren, wat gezellig was die. We hadden toen heel het pleintje afgezet, en inderdaad Arthur kwam nog even zingen. Ik heb zelf ook nog wat gezongen, echt een leuke tijd toen. Mijn eerste vriendje woonde daar ook. Jan Smidt.. nee nee niet dè jantje smit. haha.... Nu zijn er veel vertrokken maar inderdaad ons pap woont er nog steeds..


Datum: 28-12-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Het was inderdaad een komen- en een gaan van oude- en nieuwe bewoners daar! Naast Jan Smidt woonden José van Bokhoven met echtgenoot en kinderen Dorus en Jasmijn. Zelf kwam ik veel bij Mia van Es op de Schelluinen, op een keer was ik een avond bij haar en bleef ik plakken omdat haar man ( die bij de brandweer werkte ) in de nachtdienst zat. Toen ik het tuinpad afliep, riep ze daar staat iemand tegen mij. Maar omdat we vantevoren zo gelachen hadden dacht ik dat ze een grapje maakte en riep zoiets als ja, vast en zeker, de groeten. Ineens zei ze op een hele luide toon achter je - en toen hoorde ik dat ze het meende. Dus ik draai me om, en vlak achter me staat een enge vent, helemaal in het zwart gekleed met iets over zijn gezicht - hij stond zo dicht achter me dat ik zijn ademhaling hoorde. Raar trouwens, dat je op zulke momenten op zoiets let! Ik schrok me dood, ben heel hard gaan gillen en weer bij Mia naar binnen gerend. Daar hebben we de politie gebeld en die hebben me naar huis gebracht, die paar honderd meter. Die kerel is nooit gepakt bij mijn weten. Ook liep er een man rond die overal naar binnen stond te gluren, ik vond het in die tijd niet echt leuk om in het donker de straat op te gaan!


Datum: 29-12-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Was jij dat, die toen zo gilde Jeannette? Er kwam in die tijd regelmatig politie in de buurt, verschillende appartementen waren verhuurd aan klanten van de reclassering en dat ging niet altijd goed.


Datum: 11-07-2007
Naam: Roy  
img

Hallo allemaal mijn naam is Roy ik vind het erg leuk om dit te lezen ik ben namelijk geboren op de Bolestein en heb er 19 jaar gewoond en met plezier ook al hebben niet alle bewoners dat zo ervaren in onze straat maar ja. Mijn geboorte huis was nummer 17 naast de Familie Lamers, ik vind het leuk om te horen dat mijn oude buurman (Joop Lamers) daar nu nog woont dus bij deze wil ik aan Monique vragen haar vader de groeten te doen van Roy de oude buurjongen.