EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8167

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, De Driestam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Maquette nieuwe basisschool de Driestam

Beschrijving

Dit is de maquette van de nieuwe Driestam. Rechts loopt de rondweg (Pastoriestraat), onder is de Montgomerrylaan. Het scherm tegen de rondweg fungeert als geluidsbarière. Op het scherm komt de naam van de school en het vliegmobiel van Panamarenko.


Geplaatst op

25-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-11--0001
Naam: Koos van der Breggen  
img

Het laatste commentaar op deze foto dateert al weer van een tijdje geleden en voor die mensen die het nog niet wisten, deze zaak is weer open in de vorm van een splinternieuw restaurant met de naam RossaNero. De uitbaters zijn, jawel, Bert Heesels en Geert Plompen en iedereen die het oude Trocadero een warm hart toedraagt zou hier weer eens moeten komen kijken. Oude tijden herleven en ook ik en mijn partner Brigitte de Vries komen hier met veel plezier.


Datum: 26-12-2006
Naam: Christine Soons  
img

Het architecten bureau En En heeft de school ontworpen.


Datum: 26-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mijn gemoed schiet vol bij het zien van zoveel moois.


Datum: 26-12-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Ik vind het een lelijk gebouw, een echte blokkendoos, het oude gebouw was veel mooier. Alleen het geluidscherm heeft iets.


Datum: 26-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Het architecten bureau N.N.?


Datum: 26-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Als ik zo'n ontwerp zou hebben gemaakt, ging ik ook liever als mister anonymous door het leven. NN dus!


Datum: 26-12-2006
Naam: Christine Soons  
img

Het oude gebouw was zeker mooier, maar ook ontzettend slecht onderhouden en echt te klein. De school barste letterlijk en figuurlijk uit z'n voegen. Dit is een school met zo'n 350 leerlingen, zeker geen kleine school dus, 3 groepen zaten al in de oude St. Petrus Canisiusschool, 2 groepen hadden deelden samen een noodgebouw. Op de zolder mocht men al niet meer komen. Het hoogste punt van de nieuwbouw is vorige week bereikt en na de vakantie gaan alle leerlingen dit op het bouwterrein vieren met het hijsen van de vlag.


Datum: 27-12-2006
Naam: Henny van Melis  
img

Was het dan niet beter geweest de hele binnenkant te slopen en opnieuw opbouwen en aanpassen aan de tegenwoordige normen? Dan was de buitenkant tenminste gespaard.


Datum: 27-12-2006
Naam: Hans Walravens  
img

Die architecten toch, hoe komen ze er toch weer op! Uit dit ontwerp blijkt maar weer hoe zeer zich deze site verdient en waarom er zoveel items op staan.


Datum: 27-12-2006
Naam: Thérèse Sauter - Roijers  

Tijdelijk gevestigd in de Geraniumstraat 4, Frans. Is dit de oude St. Josephschool of H. Hart Ulo (later Mavo Ivo De Roosten?) Volgens RCH waren beide scholen gevestigd op huisnr. 4. Ivo Mavo De Roosten bestaat ook niet meer in de Geraniumstraat, is nu Pleincollege Aloysius/De Roosten geworden, gevestigd in de Jan Luikenstraat. Betekent het dat beide schoolgebouwen dadelijk leeg staan, als De Driestam er weer uit is? Wat gaat hier dan mee gebeuren. Ook tegen de vlakte? Of een andere bestemming, zoals gelukkig ook de oude pastorie van de Gerardus Majellakerk een nieuwe bestemming krijgt, zie foto 6575. Dit las ik op de site Gerarduspleinplus van de Gerardusbuurt.


Datum: 30-10-2007
Naam: Lony (leerkracht)  
img

Meneer/Mevrouw van Melis, wij zijn erg blij en trots op onze nieuwe school! Ik nodig u uit eens te komen kijken van binnen en van buiten!