EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8684

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Jaguarstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, 4e Philipsschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
4e Philips Lagere School, 1956.

Beschrijving

De zesde klas van de 4e Philips Lagere School in 1956. Dit klasje werd klaargestoomd voor het middelbaar onderwijs en het hoofd der school gaf aan ons les. Van links naar rechts: 1e rij: Ellen uit den Boogaard, Corien de Vries, Marjan Viskil. 2e rij: Hans van Doren, Peter Rado, Tonnie ??, Herman Boks, Johnny Jansen, Ronald Brinkgreve. 3e rij: Leida Lecomte, Fenny Mathijsen, Battie Polak, de heer Kijlstra (of was het Keilstra?), Vonneke Kusters, Els Aarts.


Geplaatst op

21-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-01-2007
Naam: Fenny Mathijsen  
img

De naam Kijlstra is goed en het is Roland Brinkgreve i.p.v. Ronald.


Datum: 27-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Dag Frans, ik ben maar zo vrij om voor mijn familielid Fenny te antwoorden. Temeer daar ik op deze school nog als kwekeling, zoals dat toen heette, vanuit de Nutskweekschool heb gezeten. De school lag in Tivoli aan de Jaguarstraat. Op die plek staan nu apartementen. Van de gebouwen van de voormalige Lagere Philipsscholen is alleen dat aan de Pieter Poststraat in Woensel overgebleven.


Datum: 10-02-2007
Naam: Manjo van Boxtel  
img

He, wat leuk, een jeugdfoto van Roland Brinkgreve. Een herkenbaar koppie. Ik leerde hem kennen in 1971, toen was hij mijn tekenleraar op de Rommert Casimir HAVO. De laatste keer dat ik hem sprak was een jaar of twee geleden. Hij werkte daar toen nog steeds, hoewel de school na een fusie het Lorentz Casimir Lyceum heet.


Datum: 10-02-2007
Naam: Hans Strootman  
img

In feite hoorde Roland op de Jan Ligthartschool thuis', maar enkele ouders, waaronder die van hem, meenden dat de kans op het slagen voor het toelatingsexamen GLE daar gering was en plaatsten hun kinderen op de Nutschool of de Philipsschool.
De Jan Ligthartschool zette toen Jan Kok, een geweldige onderwijzer, in klas 5 en 6 en wij slaagden met een hele grote groep voor het GLE; alwaar we o.a. Roland weer tegenkwamen!


Datum: 05-04-2007
Naam: Wilma Koppenol  
img

Ik vind dit heel leuk, zelf heb ik ook op deze school gezeten, op de kleuterschool en in klas 1, 2 en 3. Daarna zijn we naar Woensel verhuisd. Ik herken Els Aarts.


Datum: 27-06-2007
Naam: Harrie de Roos  
img

Leuk deze foto te zien, ben met Marian Viskil vaak naar school gelopen. Ze woonde op de Heezerweg en ikzelf in de Romboutstraat. Later heb ik les gehad van haar vader op de JNO, daar gaf hij Nederlands en wiskunde.
Volgens mij was er naast deze klas nog een parallel klas ivm het groet aantal leerlingen.


Datum: 27-06-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Marian is via de Nutskweekschool onderwijzeres geworden, dus in de voetsporen van haar vader getreden. Ze is getrouwd met Rob van Leeuwen, ook onderwijzer, vakbondsman en oud-doelman PSV.


Datum: 27-06-2007
Naam: Fenny Mathijsen  
img

Het klopt dat er nog een zesde klas was. De leerlingen die op deze foto staan gingen allemaal naar lyceum, hbs, gymnasium etc. In de andere klas zaten leerlingen die naar ulo, huishoudschool etc. gingen.


Datum: 02-10-2010
Naam: Jan de Keijzer  
img

Beste Marjan of Marian Viskil, ik heb voor U een mooi verhaaltje. Ik zat van 1940 t/m augustus 1942 op de 4de Philips lagere school en heb bij je vader in het jaar ( 41/42 winter) in de klas gezeten.Je moeder was in verwachting, hoe weet ik dat , je vader vroeg of ik een keer hout in de bossen ging halen en bij jullie thuis achter op de plaats heb ik dat hout in stukken gezaagd en in stukken gekapt .Ja, als jongentje zag je dat ze een dikke buik had. Dan de JNO, die heb ik beleefd van sept 1942 t/m/augustus 1946.Welk jaar weet ik niet, maar op een moment was je vader ook leraar op de JNO en ik kwam ook bij hem in de klas.Toen bleek hij een RASechte Rotterdammer te zijn want het was nogal eens "Bij ons in Rotterdam". De boeren deden toen het puin op de Demer opruimen met paard en kar en die boeren hingen altijd op de kar tegen een kistje aan, daar kon hij zich dikwijls aan ergeren, maar altijd in het goede hoor. Hij was een hele fijne leraar. Wim v Oosten en ik mochten wel wat meer, wij konden nog wel eens het proefwerk bij hem uitstellen. Hij is ook reserve-officier in het Nederlandse leger voor-of tijdens de inval van de duitsers geweest en was de hr. Kijlstra Sinterklaas op 6 december. Ik vind het ook prachtig dat je vader de hr. Lap opgevolgd is als directeur. Marjan de groetjes van mij, ik vind het leuk een nazaat van een oud meester en leraar op papier ontmoet te hebben. ik schat dat je dus van 1942 bent, dus ook niet meer zo jong.