EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

8713

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

516 Vlokhoven

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vlokhoven, maar waar ? (1)

Beschrijving

Ik heb geen idee waar deze foto is genomen. Wie kan helpen?


Geplaatst op

24-01-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Rechts van de huizen staat een hoogspanningsmast, zo ook rechts van de middelste hijskraan. Dat kan de hoogspanninglijn zijn aan Bisschop Bekkerslaan. Alleen kan ik de richting van de straten nog niet plaatsen ten opzichte van de hoogspanningslijn.


Datum: 24-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het zou me niks verbazen als de rij woningen in het midden de achterzijden zijn van de huizen aan de Smetsakker, de blokken die er links haaks op staan vormen dan de Heeghtakker, de blokken rechts de Baltesakker en uiterst rechts het Tiberiaspad of de Jericholaan. Het bouwterrein is in dat geval van de flatgebouwen van de Heeghtakker. De foto is dan genomen vanaf de Kennedylaan


Datum: 24-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Ben hoe rijm je dat dan met de hoogspanningsmasten? Die in het midden kan dan nooit daar staan.Die zou dan links van de foto moeten staan.


Datum: 25-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nou Anne, helemaal links? Er loopt nl. een hoogspanningstrace parallel aan de Bisschop Bekkerslaan/ Roelantlaan. Het zou me niks verbazen als die mast ergens in de buurt van de Echternachlaan thuishoort. Ik geef het dus nog even niet op.


Datum: 25-01-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Vlokhoven kan ik mij nog herinneren als een lange weg, een grote kerk en veel huizen erom heen, maar vooral de boerderijen en de grote velden, maar nu zie ik nieuwe huizen, en een stuk bouwgrond, dit kan dan overal zijn, is Vlokhoven van de kaart geveegd?


Datum: 25-01-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Ik ben het met Anne eens, de hoogspanningsmasten zijn niet te rijmen met Vlokhoven. Misschien dat de fotograaf dan wel bij de Kennedylaan staat, maar hij kijkt volgens mij richting Eckart. Bijvoorbeeld: het linker rijtje van 6 woningen (7 schoorstenen) is Venuslaan 505-515, rechts ervan 493-503 en het rijtje dat daar dwars op staat, evenwijdig Kennedy, kan nummer 481-491 zijn. Ook nog in beeld de blokkendoos tussen Saturnuslaan en Wegastraat. Dus Eckart, geen Vlokhoven?


Datum: 25-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Over de hoogspanning geef ik je gelijk die loopt langs de Echternachlaan naast de Bischop Bekkerslaan. Ter hoogte van de Jericholaan gaat hij schuin de Kenedylaan over richting Mecuriuslaan. Zo staat hij tenminste op een plattegrond die ik heb. Als ik nu die plattegrond zo neer leg dat ik vanaf de Kennedylaan richting de Smetsakker kijk dan ligt de hoogspanning rechts van mij.
Mijn mening is dat je op de huizen kijkt van de Bethelstraat of Judealaan .
Maar het kan ook zijn dat we van de andere kant dus richting Kennedylaan kijken en dat, gezien de stand van de TWEE hoogspanningsmasten, vanuit de Judealaan daar naar toe kijken en dan klopt het wat je zegt Ben, de flat in de Heeghtakker.


Datum: 26-01-2007
Naam: Ruud Cox  
img

Ik heb het er nog eens uitvoering met mijn vader over gehad. Hij wist het zelf ook niet precies meer. De foto is genomen door een toenmalige collega van hem. Na wat filosoferen kwam hij uit op de generalen buurt. Nu ik echter de reactie van K vd Hoeven lees, denk ik inderdaad dat het wel eens Eckart kan zijn gezien vanuit Vlokhoven. Aan de Venuslaan staan inderdaad van die flatjes (blokkendozen) en ook de hoogspanningsmasten zijn te rijmen. Zijn de huizen aan de Heeghtakker, Korfakker, Maalakker ed dan iets later gebouwd dan de huizen aan de Bekerakker?


Datum: 26-01-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

De linker mast is hoger, staat dus dichterbij dan die rechts-midden. Als je op de Heegtakker zou staan en richting noordwest Vlokhoven zou kijken, zou de linkermast dus kleiner moeten zijn afgebeeld. (Tenzij de foto gespiegeld is maar dat laat ik even buiten beschouwing).
De stand van de masten op de foto zou wel kloppen met een fotolocatie ongeveer Judea- of Jerusalemlaan. Maar dat klopt dan weer niet met de huizenblokken. Rijtjes met 7 stevige schoorstenen. Die heb je inderdaad wel bij de Heegtakker maar niet tussen Judea/Jerusalem en de hoogspanningslijn. De huizen daar hebben geen echte schoorstenen.
Het mastenverhaal klopt ook met een blik op Vlokhoven. Links is dan de mast die bij de Schildstraat staat, rechts de mast die verder weg op de hoek Meteoorstraat ligt. Bovendien staan daar langs de Venuslaan rijtjes van 7-schoorsteenhuizen in carréopstelling en ook de blokkendozen in aanbouw corresponderen met de appartementen die daar liggen.


Datum: 29-01-2007
Naam: Martin Vermeulen  
img

Heb meteen even op Google Maps of Earth gekeken. Daar zie je de hoogspanningsmasten heel duidelijk lopen. Als dit inderdaad Vlokhoven is, zou je met wat puzzelen het standpunt van de fotograaf moeten kunnen vinden.


Datum: 30-01-2007
Naam: Jo Reker  
img

Ik denk dat K vd Hoeven goed zit, let maar eens op de dakkapellen die erop staan, dat hebben die huizen daar 2 op de voorkant van de blok, 2 op de achterkant en de huizen op de hoeken krijgen licht vanaf de kopsekant. Ik woon zelf al vanaf 1966 in de Venuslaan en had toen een vrij uitzicht op de Vlokhovense kerk.


Datum: 31-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

foto 8730 is toch hartstikke helder v.w.b. de locatie: fundering Heeghtakker 13 -23! Elke andere optie lijkt me tegen deze achtergrond niet meer relevant.