EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8820

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

426 Vredeoord

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk / Vredeoord

Beschrijving

Het wegdek met de betonplaten. Is het terrein links van de toenmalige steenoven of lag er toen een sportveld?


Geplaatst op

31-01-2007

Reacties:

Datum: 31-01-2007
Naam: Ben Dankers  

Dat sportveld klopt je ziet een of ander reclame bord en het betreft het stukje Boschdijk vanaf de Willem van Noortlaan tot aan de 1ste Lieven de Keylaan.
De steenoven lag vanuit de stad vóór het sportveld, dus aan het stukje Boschdijk vanaf de Allard du Hamelstraat tot aan de Willem van Noortlaan.
Ik heb e.e.a. gecontroleerd aan de hand van luchtfoto's via Google Earth, je kunt dan precies het aantal huizenblokken tellen.


Datum: 31-01-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Ik denk links tegenover de steenoven, ofwel Philips Nederland. Zie foto 249 schoorstenen 3-2-3


Datum: 31-01-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

In mijn beleving zijn de voetbalvelden van RKSV Woensel na de 2e wereldoorlog op dit complex ingericht. De bouw van de kassa's en de kleedruimtes en afrastering zijn volgens mij in de jaren 1946/1947 gepleegd. Wat er voordien was is mij niet bekend


Datum: 31-01-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik denk, Ben, dat je de 2e Lieven de Keylaan bedoelt, want die grenst aan de Boschdijk.


Datum: 31-01-2007
Naam: Ben Danckers  
img

Je hebt gelijk, 2de Lieven de Keylaan, sorry. Mijn vrouw heeft in de Alard du Hamelstraat gewoond en meent zich te herinneren dat er bij de steenoven een Mariagrot was, en zo ja, zijn daar ook nog foto's van? Ikzelf heb de laatste schoorsteen naar beneden zien komen toen ik in 1963 in het gebouw van Philips Nederland werkte, de laagbouw was toen al in gebruik, de hoogbouw nog niet. <<< Ben, kijk eens naar foto 2845! (Peter) >>>


Datum: 01-02-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mij staat bij dat niet alleen de RKSV Woensel hier heeft gezeten maar ook ESV, Hans. Vlakbij de leemkuilen op, ik meen, de hoek Boschdijk/Vredeoord.


Datum: 01-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Ben, je zit in de buurt, het ESV-veld heeft gelegen ingang vanaf het Newtonplein/Brugmanstraat. Als je kijkt op foto 249 zie je, ten westen van het steenoven-complex, tegen de leemskuilen aan, het veld liggen. Het uitgetrapte gras in de doelgebieden is duidelijk waarneembaar. Het veld lag zo dicht bij een leemskuil dat de wedstrijdbal regelmatig in het water dreef.


Datum: 02-02-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Opvallend is dat er 2 soorten lichtmasten staan. Let ook op het bovengrondse electriciteitsnet. Ik denk dat deze foto is gemaakt toen er werd omgeschakeld van boven- naar ondergrondse electriciteitsdistributie.


Datum: 03-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Tini, de bovengrondse voedingsdraden van de ene naar de andere stalen paal zijn pas vervangen toen er nieuwe verlichting geplaatst is. Naar mijn inschatting is deze vernieuwing pas in de 60-er jaren van de vorige eeuw gebeurd. Ik denk dat deze nood-palen geplaatst zijn i.v.m. een storing.


Datum: 07-02-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Tini en Hans, het fijne weet ik er nog niet van maar in 1935 krijgt de Boschdijk een proefopstelling van natriumverlichting m.b.v. Philips. Een vernieuwing op wegverlichtingsgebied. Nachtfoto's uit 1937 laten dezelfde houten palen en draden zien op een ander stuk van de Boschdijk. Het is dus vrijwel zeker dat de metalen palen met armaturen voor elektrisch licht al veel eerder geplaatst zijn.