EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8840

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Schoenmakerstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, De Driestam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nutsschool, Schoenmakerstraat, 1942, 4e klas.

Beschrijving

Dit is een foto van de 4e klas Nutsschool, Schoenmakerstraat, genomen in 1942. De meester was de hele aardige meneer Stout, die prachtig kon voorlezen. Zijn dochter Ans zat op dezelfde school in een hogere klas. Er zijn vast wel mensen die biljarter Henk Scholte zullen herkennen. Hij staat op de achterste rij zo'n beetje in het midden, geheel in het donker gekleed met een paar witte knopen. Ik zelf sta voor hem in een gestreepte jurk.


Geplaatst op

02-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-02-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Deze foto heb ik ingestuurd en het adres klopt hier niet. <<< inmiddels wel (Peter) >>>. De school stond aan de Schoenmakerstraat. Op de foto zie je de hoofdingang, die eigenlijk nooit gebruikt werd. Aan de andere kant lag aan de Pastoriestraat de speelplaats. Tegenover de speelplaats had je aan de andere kant van de weg een grasveld. Het was oorlog en we kregen oefeningen voor als er luchtalarm was. Als er tijd voor was, moesten alle leerlingen naar buiten en op onze buik op dat grasveld gaan liggen. Bij minder tijd op de gang zitten met je rug tegen de muur, en als daar zelfs geen tijd voor was moesten we onder onze bank kruipen. De school lag in een heel rustige omgeving. Een paar jaar geleden ben ik nog even in Eindhoven geweest om alle buurten uit mijn jeugd nog eens terug te zien. De school stond er nog, alleen nu aan een druk kruispunt met stoplichten!


Datum: 02-02-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Florence, op een andere plaats noem jij Beppie Smit. Staat zij ook op deze foto? Zij was een buurmeisje van mij, maar ik kan haar niet ontdekken. Henk Scholten is duidelijk herkenbaar.


Datum: 01-06-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Het jaartal van oprichting 1926, staat naast de deur De opening was op 12 februari 1927 las ik bij het nationaal archief www.nationaalarchief.nl.


Datum: 10-06-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Zie ik het nou goed? 41 leerlingen?


Datum: 10-06-2017
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Paul, dat was ook in de jaren '50 nog heel normaal.


Datum: 17-06-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Lieke, ik kan het je nog sterker vertellen. Door gebrek aan onderwijzers zitten in veel plaatsen de klassen nog steeds tjokvol en het wordt er niet beter op.