EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8993

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, H Hartschool jongens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
H. Hartschool Ploegstraat, 6e klas, 1949.

Beschrijving

6de klas onder leiding van d'n Eng, hoofdmeester mr Engberts. Is er iemand die mij met sommige namen kan helpen? Ik zit vooraan on this picture, 3rd from the right, Benny IJzermans links van mij, en daarnaast Wim v.d. Wiel, verder kom ik niet.


Geplaatst op

06-02-2007

Reacties:

Datum: 11-02-2007
Naam: Aloys van de Crommert  
img

Boven 4e links Wout Engberts, daarnaast Ad van Zon, helemaal rechts ik zelf.
tweede rij 2e meester Engberts, 5e Sjef Schampers, Jan Habraken, Jackie duyn, ??, tweeling van der Meyden Kees en Frans, Laurens Jansen, ??, Gerrit Knopper
derde rij Gerrit Boeyen, ??, ??, ??, ??, ??, ??, ??, Theo Peters, Henk Landman,
onderste rij helemaal recht ? van Galen


Datum: 01-04-2013
Naam: Wim Coolen.  
img

Achteraan onder de was op het balkon staat mijn moeder.
Deze foto achter ons huis roept bij mij vele herinneringen op. "Onze" tuin was het brandpad van de school dat wij met toestemming van schoolhoofd hr. Engberts in bruikleen hadden. Als dank hiervoor heb ik met sinterklaas bij hr. Enberts in de Helmerslaan wel eens een fles wijn afgegeven. Er kwam nooit een straaltje zon in onze tuin. Alleen tabaksplanten deden het aardig in de oorlog. Mijn vader werd er na de oorlog voor iemand anders aangezien en als N.S B er door de PAN aangehouden en bijna afgevoerd. Diezelfde avond, toen bij ons voor in de Ploegstraat een bom viel vlak bij een gangetje waar een kleine 30 mensen schuilden, zijn we met ons allen door het eerste schoolraam naar de kelder van de school gevlucht. Ik zie weer NSB-ers voor de ramen en rondjes lopen op het schoolplein, daarna de Engelsen .Op de plaats waar deze foto genomen is, hadden de Engelsen twee kachels staan voor kokend water. Daar ben ik tegen een open gesneden biskwieblik ,waar de soldaten hun etensbakje in spoelden, gelopen. Een gapende snijwond, verbrand been en een ferm litteken. Ik zie me weer soldaatje, circus, toneel en poppenkast spelen, kuilen graven en hutten bouwen. Maar ik zie ook dat ik hier een fijne jeugd heb doorgebracht met, en daar staat ze, moeder op de achtergrond.