EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10365

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hallenweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hallenweg. (4)

Beschrijving

Na de andere foto's van de Hallenweg nu eentje vanaf het einde genomen. Links vanaf waar ik stond, zat vroeger Galvani. In de hal verderop links, met de blauw-gele poort, is Harry Bekkers (Bekkers Autoschade) ooit begonnen. De hal met het ronde dak is gezet door Arnold van Dijk. Daar stonden indertijd zijn touringcars geparkeerd. Daarna zat er Bijnen Verpakking. Frans Bijnen had daarna het pandje links daarvan in gebruik met zijn Fa. Jemaer, genoemd naar zijn zonen Jeroen, Maarten en Erik. Hij verkocht er industriële zeepproducten.


Geplaatst op

18-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-03-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Galvano lijkt me de naam.


Datum: 18-03-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Giovanni, in de Hallenweg zat ook een Nikkelinrichting Firma van Boekel, als ik de naam goed heb. Ik bracht daar wel eens werk voor Philips. Van Boekel heeft vroeger bij Philips gewerkt.


Datum: 18-03-2007
Naam: Paul van Hees  
img

Een leuke foto uit mijn jeugdbuurt. De schuurtjes rechts zijn van de huizen aan de Brederodelaan, waar ik gewoond heb op nr. 66 van 1948 tot 1961. In de panden links voor Van Dijk hebben volgens mij nog Vami ijs en drukkerij Snep gezeten. Daartegenover was in de jaren vijftig het depot van Coca Cola gevestigd.


Datum: 18-03-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Jan en Ap, Galvano zat aan de Hoogstraat en Galvani dus hier achteraan op de Hallenweg. Van Boekel was eigenaar of werkte in elk geval bij Galvani. Hij woonde in de St. Martinusstraat en ik was korte tijd bevriend met zijn dochter.
Paul, Vami ijs zat een stuk verderop links en het pand kun je net niet zien. Overgens was dit ook mijn speelterrein. Vooral toen het pand links er nog niet stond.


Datum: 19-03-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Correctie, het was er mijn speelterrein, toen het pand rechts er nog niet stond. Dat was een braakliggend terrein, waar de bussen van Van Dijk dikwijls stonden.


Datum: 19-03-2007
Naam: Paul van Hees  
img

Giovanni, wij speelden ook altijd op dat terrein. Groeven er wel eens hutten en dekten deze af met planken en plaggen, waarop 's avonds iemand van Arnold van Dijk zijn bussen erin reed. Toen had je de poppen aan het dansen.


Datum: 17-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Klopt helemaal Paul en dan durfde je er een tijdje niet meer te komen. Er hebben ook nog lange tijd rioleringsbuizen opgeslagen gelegen en dat was ook enorm leuk speelgoed. In het pand rechts heeft in de zeventiger jaren ook nog enige tijd de Fa. Bombeeck met zijn antennes gezeten.