EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10370

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Frankrijkstraat vanaf de Woenselsestraat.

Beschrijving

Frankrijkstraat (vroeger Groenstraat) richting Boschdijk met links de Runstraat.


Geplaatst op

18-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-04-2007
Naam: Arie Spruijt  
img

Fijn zo'n stukje herinnering, vooral met de oude carosseriewerkplaats van de heer Zwiers, een oude stug overkomende Drent met z'n hart op de juiste plaats... Wij, de familie Spruijt, woonden links vooraan op nummer 15. Rechts vooraan het lage huisje uit de 19e eeuw van de familie Van Erp. Tot de midsixties had ik veel contact met Henri Zwiers. Fijne kameraad. Wat zou er van hem geworden zijn? Mijn broer Jan heeft in die periode ook nog aan de benzinepomp gestaan waarvan de parkeerruimte linksvoor nog zichtbaar is. De oude Simca 1500 van mijn vader is links nog te zien.


Datum: 24-07-2007
Naam: Peter De Brouwer  
img

Ik heb nog voor Henri gewerkt. Hij was een fijne baas. Hij heeft nog gewoond in noord-Woensel, bij het Winkelcentrum Woensel, maar ik ben hem daarna uit het oog verloren.


Datum: 23-05-2008
Naam: Toon Geevers  
img

In het derde huis links op de foto woonden mijn opa en oma, de familie Den Ouden. Daarnaast is een doorgang te zien die leidde naar de muziekinstrumentenfabriek van ''Musica''. Weer daarnaast woonde de fam. Zwiers en verder Jantje v.d. Linden, voormalig meesterknecht bij Karel I. In het huis voor mijn opa woonde de fam. De Poorter. Nog meer naar voren, niet zichtbaar op deze foto, woonde Aarts, die ijs verkocht (daarom weet ik dat nog zo goed). Recht tegenover was de boerderij van De Haas.