EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10371

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Brugstraat*

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Bevrijdingsfeesten / Bevrijdingsherdenkingen

Onderwerp 3.:

Lichtjesroute

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brugstraat bevrijding (1)

Beschrijving

Deze mooie molen met bijbehorende tekst is ontworpen en gemaakt door dhr. P. ten Westeneind. Wie heeft meer informatie?


Geplaatst op

18-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-03-2007
Naam: Henk Ten Westeneind  
img

Beste Jo, bedankt dat je de foto's wilde plaatsen. Het is een foto waar je als kleinzoon trots op kunt zijn omdat je opa een van de grondleggers van de huidige lichtjesroute is geweest. Helaas is opa 12 januari 2006 overleden. Opa was altijd een man van de techniek. Wist je het niet, dan ging je bij hem advies vragen. De afgebeelde molen kon, als ik het goed heb van mijn vader Henny ten Westeneind, draaien. De lampjes gingen dan aan en uit d.m.v. een soort sleepcontact dat opa erop had gemaakt. Misschien kan ons pap hier nog wat aan toevoegen. Jo, ik ben blij dat de foto's op de site staan, want nu kan ik ze gelukkig ook aan mijn kinderen laten zien.


Datum: 20-03-2007
Naam: Henk van der Klei  
img

Prachtige foto van vroeger. Achter de molen is de drankwinkel te zien van de familie Timmers. Hun oudste zoon woonde om de hoek op de Broekseweg, zie foto 4496 met een sigarenwinkel. Naast Timmers zat ca. 1946 het snoepwinkeltje van Drieka van Bommel, waar we voor 5 cent jodenvet kochten en voor 5 cent snoeppapier. Daarnaast zat slagerij Van Acht en daarna een kapperszaak.


Datum: 01-04-2007
Naam: Thea Keurentjes Van Thoor  
img

Klopt helemaal, de kapper was Broer van de Heuvel. Daarnaast woonde Van der Steen. Die man was blind en zij hadden veel kinderen, waaronder ook Frans van der Steen. Ik weet niet meer wie daarnaast woonde, maar ik weet wel dat zij altijd boven uit 't raam hing en ook alles als eerste wist.


Datum: 04-04-2007
Naam: Jac Van Dijck  
img

Inderdaad Henk, dat was slagerij Jos Achten (werd ook Sjef genoemd). Deze is na de sloop van de Brugstraat in de Winkelstraat in Stratum een van de eerste wasserettes van Eindhoven begonnen. Zij waren bevriend met mijn vader en moeder en we gingen toen altijd in de begin jaren zestig met hen en hun kinderen met carnaval naar het Eurostrand. Hun zoon Hans is al weer een jaar of acht geleden gestorven. Daar heb ik nog mee op de lagere school gezeten. Naast Achten zat inderdaad kapper Willem van de Heuvel. Daar kon je je nog dagelijks laten scheren met het mes. Als kind werd ik ook altijd door hem geknipt. Hij kende maar één model. Kort met een scheiding.


Datum: 17-03-2008
Naam: Nellie van Rooij  
img

Mijn vader is in 1936 slagerij L. van Rooij begonnen op Brugstraat 5 en ik ben daar geboren. Na de oorlog zijn wij verhuisd naar Broekseweg 255, hoek Pastoriestraat. Ik kan mij de kelder in de Brugstraat nog goed herinneren, daar kwamen de buren ook schuilen bij luchtalarm. Na ons is slager Van Acht gekomen. Onze buurman was de herenkapper Willem van de Heuvel en zijn dochter deed in de kamer links de damespermanentjes.


Datum: 25-04-2011
Naam: Victor Dreesen  
img

Het klopt. Deze molen stond op de hoek van de Brugstraat-Broekseweg. Het op- en afbouwen was voor ons kleine jongens altijd een belevenis, vooral als de lampjes aan het draaien gingen. Ik denk dat jouw vader mij mischien nog wel kent.