EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

10401

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhoven Kampioen. (3)

Beschrijving

Vreugde in de kleedkamers.


Geplaatst op

19-03-2007

Reacties:

Datum: 23-03-2007
Naam: Frans Verbeek  
img

De derde van links boven is Cor Vlemmix, zijn ouders hadden een café aan het einde van de Broekseweg naast de kolenhandelaar Toon van de Kaa.


Datum: 29-03-2007
Naam: Marie-louise Goossens Vlemmix  
img

Klopt dat was Café De Sport van mijn opa (oud wielrenner Graat Vlemmix) en mijn oma.


Datum: 19-04-2007
Naam: J. van Kampen  
img

Op deze foto staan ook nog onze beste rechtsbuiten van Nederland Jantje Louwers, Dick Snoek, Pietje van Rooy en Willy Smith (bekend als Juffrouw Smith in verband met zijn zeer snelle korte passen), en een geweldige linksbuiten, is later naar Ajax gegaan. Als ik me niet vergis staat er ook nog de lange (Lambert) van Tuyl bij.


Datum: 20-04-2007
Naam: Marie-louise Goossens Vlemmix  
img

Links naast Cor Vlemmix is Toon Feyen.


Datum: 12-05-2007
Naam: Marie-Louise Goossens Vlemmix  
img

De volgende namen kan ik namens mijn moeder (als zij het zich nog goed herinnert) doorgeven. Helemaal rechts onderin dokter Jansen, clubarts. Rechts daarboven dhr. Groenendijk, trainer.


Datum: 12-05-2007
Naam: Jeanne Melters-Hooijen  
img

Volgens mij is het niet Lambert van Tuyl maar Frans van Tuyl. Kan het zijn dat Graat Vlemmix vroeger als pompbediende werkte bij Habraken in Aalst?


Datum: 14-05-2007
Naam: Joop Van Kampen  
img

Dat klopt ja, de lange heette Frans van Tuyl, maar er was ook nog een korte stevige van Tuyl en die heette Lambert. Die had van dat recht achterover gekamd haar, speelde toentertijd ook in het eerste van EVV, net als de Man van de Knakworst (Jantje Louwers)


Datum: 15-05-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Joop van K., je zou haast gaan denken dat onze gevierde linksbuiten van Engelse afkomst was. Volgens mij heette hij Schmidt. Ook wij noemden hem juffrouw omdat hij zijn armen met slap hangende handen ietwat feminien bewoog.


Datum: 08-05-2010
Naam: J.Hendrikx  
img

Als je deze foto bekijkt, kan dit dus nooit een foto zijn uit 2007. Ik denk eerder 1954, feest tijdens het behalen van landskampioenschap. Ook trainer Groenendijk staat er rechts achter dr Jansen. << jaartal gewijzigd in 1954 (red.)>>


Datum: 08-05-2010
Naam: Joop van Kampen  
img

Is diegene met dat blaadje Eindhoven Kampioen niet een van onze oud voetballers, Harrie Snel? Die hadden vroeger een kruidenierswinkel op de Aalsterweg. Ik heb daar nog 1,5 jaar gewerkt.


Datum: 13-07-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Als PSV-supporter kan ik ook nog iets bijdragen. De clubarts was Peer Jansen, een destijds wereldberoemde arts in Eindhoven. Links bovenaan zien we Willy Schmidt die op mij indruk maakte door de bal bij een corner met een hand te pakken, dan bukte hij zich minimaal en legde de bal precies op de juiste plek. Jan Louwers staat links achter de man die een papier omhoog houdt, met Eindhoven kampioen. Frans van Tuyl, de langste van het stel, staat wat verlegen lachend links van de opgestoken hand. De overige knappe kerels herken ik niet.


Datum: 13-07-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Was die dokter een internist uit het Binnenziekenhuis? Volgens mij moest mijn pa daar altijd heen voor z'n suiker.


Datum: 13-07-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Beste Ger, zou best kunnen, al geloof ik dat hij huisarts was. In die tijd waren artsen niet aan een ziekenhuis verbonden. Het waren vrije ondernemers die in principe in elk ziekenhuis hun patiënten konden behandelen of bezoeken. Artsen hadden toen hun patiënten over de hele stad verspreid.


Datum: 01-03-2011
Naam: C. Buijs  
img

Ik ben een oud collega van Franske van der Heijden, een van de beste voetballers van Eindhoven. Wie kent hem? Ik werkte samen met hem bij de Gemeente, onderhoud straatverlichting, in een hoogwerker. Stuur a.u.b. een foto naar me als iemand hem kent of iets van hem heeft. Bij voorbaat dank .


Datum: 01-03-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

N.a.v. mijn opmerking van 13 juli 2010: mijn oudste broer wist me te mailen dat Peer Jansen onze huisarts was. Hij blijkt ons alle 9 op de wereld te hebben gezet, maar aangezien ik de jongste ben heb ik daar niets van meegekregen. Toen ik tot mijn bewuste jaren kwam was dr. Kortenhorst ondertussen onze huisarts.


Datum: 16-06-2011
Naam: Wim Nouwen  
img

Wanneer u geintersseerd bent in de geschiedenis van EVV Eindhoven vanaf 1950 adviseer ik u om het door mij in opdracht van de Stichting "Vrienden van EVV Eindhoven" geschreven boek Eindhoven zal wezen 1950-2008 te lezen. Het boek ligt in alle Eindhovense bibliotheken en in Bibliotheek Veldhoven.


Datum: 23-03-2014
Naam: Willy Schmidt  
img

Samen met mijn vader Willy Schmidt linksboven op de foto bekeken. Hij herinnert zich nog dat hij een fiets kreeg bij het kampioenschap. Deze moest hij echter teruggeven omdat zij amateurs waren. Ze hebben de fiets echter toch gehouden. Verder met open auto's van Paul Zorger door de straten van Eindhoven gereden.