EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10666

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Augustijnendreef

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Augustinianum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Voetbalteam Gymnasium Augustinianum

Beschrijving

Schooljaar 1959/60. Staand v.l.n.r.: Jo van de Ven, Piet van der Linden, Frank van Dijck, Pieter Peels, Fons van den Dries en Toon Willems. Gehurkt v.l.n.r.: Henk Wijffels, Hans van der Weide, Luc Stevens, Jan Berkvens en Rene Teunissen.


Geplaatst op

28-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-03-2007
Naam: Peter Pilgram  
img

Prachtige foto Hans, ik herken de gezichten van Frank van Dijck, Rene Theunissen, Jan Berkvens, Luc Syevens en Henk Wijffels. Nooit geweten dat Henk kon voetballen. Heeft dit team ooit aan de Interscholaire deelgenomen en zo ja wat was het resultaat?


Datum: 07-04-2007
Naam: Hans Van Der Weide  
img

Overleg met Rene Teunissen over je vraag leverde het volgende op. Dit was geen school maar een klasse-elftal, Peter, in alle betekenisssen van het woord natuurlijk. Verder is deze foto genomen op het grote veld bij de oude school en dateert de foto dus van enkele jaren eerder dan 1959/60 (het jaar van de verhuizing). Wat ik me als keeper herinner is de enorme grootte van het doel en hoe aangenaam het was als onze jongens heel in de verte op de helft van de tegenstander waren zodat ik rustig kon converseren met belangstellende omstanders. Een penalty was natuurlijk helemaal erg. Vraag aan je broer Ab maar eens wat hij zich nog herinnert van onze sportaktiviteiten.