EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10670

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Hendrik de Keyzerlaan

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoor van Arskerk bij nacht

Beschrijving

De Pastoor van Arskerk midden in de nacht (vijf over half een). Er was onweer toen ik deze tijdopname vanuit mijn slaapkamer Hendrik Staetslaan 4 heb gemaakt. Je kijkt op de achterkant van de Hendrik de Keijzerlaan, nu helemaal afgebroken. Hier is het groene kruisbeeld op de toren nog verlicht.
(Willie het groene neonlicht om het kruis brandt weer sinds 25-3-2007. Frans)


Geplaatst op

29-03-2007

Reacties:

Datum: 09-10-2007
Naam: Peter Everaert  
img

Het kruis is echter niet altijd groen geweest. Oorspronkelijk was het rood en is geplaatst door mijn vader Sefrien Everaert. Hij had samen met zijn broer Frans Everaert een bedrijf in neon, ERNI-neon (staat voor Everaert Rodenburg installaties).


Datum: 20-10-2008
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

Wat een geweldige sfeervolle foto. Ik ben er echt door getroffen, Het is net of ik weer uit mijn slaapkamerraam hang, zoals ik wel vaker deed als ik veel vroeger dan andere kinderen naar bed moest van mijn ouders. Mijn ouders vonden het nodig om ons vroeg naar bed te sturen, want dat was gezond zeiden ze dan.


Datum: 03-05-2013
Naam: Frans Verhappen  
img

Mooie foto. Zo herken ik het weer zoals het vroeger was. Ik heb zelf in de Cornelis Bloemaertstraat gewoond.


Datum: 06-05-2013
Naam: Piet Stoutjesdijk  
img

Ik ben nog niet in de buurt van de kerk geweest, maar hoe onwaarschijnlijk ook, is nu mijn vraag of het kruis nog brandt 's avonds? Ik vermoed van niet omdat de kerk niet meer als kerk wordt gebruikt. Ook het beeld van Pastoor van Ars voor de kerk is aan een opknapbeurt toe. Als ik een prijs in de postcodeloterij win, ben ik bereid om daar geld in te investeren om het beeld in zijn oude luister te laten opknappen.


Datum: 07-03-2018
Naam: Rick Spierings  
img

Mijn opa, Nol van Kleef, heeft ook het kruis gerepareerd. Hij had een glasblazerij op het Mincklersplein, waar daarvoor de Etos zat, Neon van Kleef. Tenminste dat werd mij vroeger verteld, dat opa het kruis ooit heeft gemaakt ter reparatie haha.